Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση κρατούμενης από αστυνομικό στην Πέτρου Ράλλη

23:17 11/8/2020 - Πηγή: In.gr

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση κρατούμενης μετανάστριας από αστυνομικό φέρνει στο «φως» η συλλογικότητα γυναικείων δικαιωμάτων « Το Μωβ».

Σε κείμενο που ανάρτησε στις 4 Αυγούστου κάνει λόγο για μια «πολύ σοβαρή καταγγελία» από τα κρατητήρια γυναικών στην Πέτρου Ράλλη. Η καταγγελία αφορά σεξουαλική παρενόχληση από άντρα αστυνομικό στον ανελκυστήρα και στο υπόγειο γκαράζ του κτιρίου.

«Είμαστε εξοργισμένες που στην Ελλάδα του 2020 μια γυναίκα εξακολουθεί να κινδυνεύει να κακοποιηθεί σεξουαλικά από άντρα, και μάλιστα ενώ είναι αυτή κρατούμενη κι αυτός αστυνομικός. Προφανώς ο αστυνομικός ποντάρει στο ότι δεν θα τολμήσει μια ξένη γυναίκα υπό κράτηση να αντισταθεί, και πολύ περισσότερο να καταγγείλει, επειδή αυτή είναι χωρίς χαρτιά κι αυτός είναι εξουσία. Μπορεί επίσης να ποντάρει στο ότι ακόμα κι αν στραβώσει κάτι, τελικά θα υπάρξει συγκάλυψη και ατιμωρησία» τονίζει η συλλογικότητα γυναικείων δικαιωμάτων «Το Μωβ».

«Παρόλα αυτά στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε καταγγελία και ξεκίνησε έρευνα. Ζητάμε απονομή δικαιοσύνης κι όχι ατιμωρησία. Στεκόμαστε πάντα με αλληλεγγύη στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών. Ζητάμε προστασία όλων των κρατουμένων από σεξουαλική παρενόχληση και κάθε άλλη μορφή βίας. Ζητάμε να μην εμπλέκονται άντρες αστυνομικοί στην κράτηση, συνοδεία και μεταγωγή γυναικών» τονίζει η συλλογικότητα.

Παράλληλα αναφέρει ότι την Δευτέρα έγινε μεταγωγή όλων των κρατουμένων γυναικών από τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Σχετικό ερώτημα για το περιστατικό έθεσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» στην αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε πως το ζήτημα έχει ήδη αναλάβει η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, όπου διεξάγεται σχετική έρευνα για δύο περιστατικά προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου υπαρχιφύλακα που υπηρετούσε ως φρουρός στην Πέτρου Ράλλη.

Το ένα περιστατικό, όπως αναφέρει η Εφ.Συν αφορά μια 42χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία που κατήγγειλε τη σεξουαλική επίθεση σε βάρος της και το δεύτερο μια 33χρονη Ιρανή η οποία σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές δήλωσε ότι συνευρέθη μαζί του με τη συναίνεσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα