Κάποιες συμπτώσεις με τη Μέρκελ

18:40 29/12/2018 - Πηγή: In.gr

Βλέποντας συνεχώς να αναπαράγεται η είδηση για την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου, δεν μπόρεσα να μην εισέλθω στον πειρασμό και να μην ευλογήσω τα γένια μου, αφού η είδηση γράφτηκε πρώτα, πριν από 20 ημέρες, σε αυτή εδώ τη στήλη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρείται η είδηση ότι θα έλθει στην Αθήνα η

καγκελάριος Μέρκελ. Η ημερομηνία του ταξιδιού (εφόσον τελικά κλειδώσει) είναι 10-11 Ιανουαρίου και έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι για την οικονομία, αλλά για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ενθερμη υποστηρίκτρια της συμφωνίας ΕλλάδαςΠΓΔΜ, η καγκελάριος θέλει προφανώς να ασκήσει όποια επιρροή έχει στην ελληνική πολιτική σκηνή προκειμένου να περάσει από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η καγκελάριος αλλά και πλήθος άλλων ευρωπαίων και αμερικανών αξιωματούχων επισκέφθηκαν τα Σκόπια την περίοδο πριν από το δημοψήφισμα, ώστε να πιέσουν με τον τρόπο τους την κοινή γνώμη και να ψηφίσει υπέρ.

Εδώ, όμως, θα πρέπει να σημειώσω και τούτο. Το συνηθίζει η Μέρκελ να επισκέπτεται χώρες και να στηρίζει πρόσωπα, κόμματα και συμφωνίες που η ίδια θεωρεί χρήσιμα. Ουδείς, για παράδειγμα, μπορεί να ξεχάσει την επίσκεψη που έκανε στην Κύπρο κατά την προεκλογική περίοδο προκειμένου να στηρίξει την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη.

Μάλιστα, ήταν τόσο εντυπωσιακή η επίσκεψη της Μέρκελ στην Κύπρο, που έξω από το αεροδρόμιο της Λάρνακας (όπου είχε προσγειωθεί το Airbus της καγκελαρίας) οι αρχές του αεροδρομίου (το κατασκεύασε γαλλική εταιρεία) δημιούργησαν προς τιμήν της ολόκληρο… τύμβο! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάποιες, Μέρκελ,kapoies, merkel