Κακοκαιρία στην Κρήτη : Πλημμύρισαν Ηράκλειο και Ρέθυμνο – Επεσε το… ταβάνι στο αεροδρόμιο (εικόνες)

01:00 21/10/2020 - Πηγή: In.gr

Σοβαρά προβλήματα με ζημιές και πλημμυρισμένους δρόμους προκαλεί η κακοκαιρία στην Κρήτη, ενώ στο Ηράκλειο «θύμα» της έπεσε και το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης όπου εμφανίστηκαν κουβάδες για τα νερά που έτρεχαν από την οροφή…

Εβρεχε πάνω από τρεις ώρες

Στο Ηράκλειο, από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ήταν έντονη η βροχόπτωση, η οποία κράτησε

περισσότερες από τρεις ώρες, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και να προκληθούν ζημιές.

Η κακοκαιρία προκάλεσε έντονα προβλήματα στους δρόμους και πιο συγκεκριμένα στον κόμβο προς Καλλιθέα, καθώς ο δρόμος μετατράπηκε σε λίμνη, με αποτέλεσμα να έχουν ακινητοποιηθεί τα οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ ο δρόμος αποκλείστηκε από την Τροχαία.

Από τη μανία της κακοκαιρίας, σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες που μεταδίδει το neakriti.gr, δεν γλίτωσε και αίθουσα του αεροδρομίου Ηρακλείου Νίκος Καζαντζάκης.

Επεσε το… ταβάνι

Στο δεύτερο τη τάξει αεροδρόμιο της χώρας έπεσε μέρος από το ταβάνι σε αίθουσα και από το σημείο αυτό μπαίνουν νερά με αποτέλεσμα να επιστρατευτούν κουβάδες για τη συλλογή τους.

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο neakriti.gr.

Επίσης χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες των αναγνωστών από την Νικολάου Πλαστήρα στη Νέα Αλικαρνασσό, όπου υπάρχει πρόβλημα με τα νερά τα οποία, λόγω έργων, μπορούν να διοχετευτούν.

Σε αρκετά σημεία της πόλης και κυρίως σε γέφυρες και κόμβους υπάρχουν περιπολικά οχήματα, ενώ έντονη είναι η κινητικότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεκάδες κλήσεις

Ειδικότερα, δεκάδες είναι οι κλήσεις που δέχτηκε για άντληση υδάτων σε αρκετές περιοχές, με την Πολιτική Προστασία στο Ηράκλειο να βρίσκεται επί ποδός.

Δύσκολη ήταν και η περασμένη νύχτα για την Κρήτη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς τα ξημερώματα οι ισχυρές καταιγίδες και το χαλάζι σε κάποιες περιοχές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές, στο νησί, κυρίως σε καλλιέργειες.

Πλημμύρες στο Ρέθυμνο

Εντονη βροχόπτωση στο Ρέθυμνο προκάλεσε το βράδυ της Τρίτης προβλήματα στους δρόμους, με τα φρεάτια να μην έχουν τη δυνατότητα απορρόφησης των υδάτων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι και αυτήν την ώρα δέχεται κλήσεις για αντλήσεις σε υπόγεια και ημιυπόγεια στα οποία έχουν εισέλθει νερά.


Εικόνα από το κέντρο του Ρεθύμνου (Φωτογραφία rethemnos.gr)

Συνεργεία της ΔΕΥΑΡ βρίσκονται επίσης επί ποδός για να αποσυμφορήσουν τα φρεάτια από υλικά που εμποδίζουν την εισροή ενώ υπάρχει και υπερχείλιση αγωγών από την πίεση που έχει δεχτεί όλο το δίκτυο από τα όμβρια ύδατα.


Δρόμος στο Ρέθυμνο (Φωτογραφία rethemnos.gr)

Στον ΒΟΑΚ η κίνηση των οχημάτων γίνεται κανονικά με την τροχαία τμήματος ΒΟΑΚ να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Βουλωμένα φρεάτια

Oπως μεταδίδει το rethemnos.gr, σε ποτάμια μετατράπηκαν αρκετοί δρόμοι στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, στα Περιβόλια, αλλά και σε περιοχές του Αδελιανού και του Πηγιανού Κάμπου εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης και της κακοκαιρίας που επικρατεί στην Κρήτη από το βράδυ της Δευτέρας.


Πλημμυρισμένος δρόμος στο Ρέθυμνο (Φωτογραφία rethemnos.gr)

Αρνητική εντύπωση προκαλεί η κατάσταση των φρεατίων καθώς παρά τις έγκαιρες προβλέψεις των μετεωρολόγων κανένας «υπεύθυνος» δεν μερίμνησε για τον καθαρισμό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα