Ιβάνοφ: Ο Ζάεφ εκβιάζει βουλευτές για να ψηφίσουν τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Την κάθετη αντίθεσή του στη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία και θα σηματοδοτήσει το «τέλος της »Μακεδονίας» όπως την ξέρουμε» εξέφρασε για μια ακόμα φορά από τη βουλή της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας επισήμανε πως το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών ετοιμάστηκε χωρίς εθνική συναίνεση και χωρίς τη συγκατάθεσή του ίδιου, ως Προέδρου της χώρας.
«Ο τρόπος που λύνεται το μακεδονικό ζήτημα είναι μία νομική και ιστορική διαγραφή του μακεδονικού λαού, καθώς χωρίς μακεδονικό λαό, μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει πλέον μακεδονικό ζήτημα. Με άλλα λόγια, το ζήτημα της ταυτότητας λύνεται μέσω της διαγραφής» τόνισε, μεταξύ άλλων.
Υποστήριξε, επίσης, ότι «στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου η σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών, διά της αποχής, έλαβαν την ηχηρή απόφαση ότι κανείς δεν διαθέτει τη λαϊκή εντολή να αλλάξει το Σύνταγμα με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και να διαπραγματεύεται για θέματα ταυτότητας».
Κατηγόρησε, επίσης, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ότι «όχι μόνο δεν σέβεται, αλλά και ενεργεί αντίθετα με τη βούληση του λαού».
Μάλιστα, προχώρησε και σε καταγγελίες λέγοντας πως με τον νέο νόμο για την αμνηστία, η κυβέρνηση εκβιάζει τους βουλευτές που ενεπλάκησαν στο περσινό περιστατικό επίθεσης στη Βουλή, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι και να εγκρίνουν της Συνταγματικές Αλλαγές.
Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Απριλίου του 2017, περίπου 100 διαδηλωτές εισήλθαν στο κτήριο του κοινοβουλίου, αντιδρώντας στην εκλογή αλβανόφωνου προέδρου της Βουλής. Ανάμεσα στους κατηγορούμενος συγκαταλέγονται και πέντε μέλη του αντιπολιτευόμενου VMRO και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μίτκο Τσάφκοφ.
«Υπέγραψα αυτό τον νόμο για να αποκαλύψω τους πραγματικούς στόχους και τις πραγματικές προθέσεις. Δεν πρόκειται για μία αμνηστία με στόχο τη συμφιλίωση, αλλά για μία αμνηστία με στόχο τον εκβιασμό» έσπευσε να προσθέσει.
Ο πρόεδρος Ιβάνοφ έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπογράψει τις τροποποιήσεις στα άρθρα του Συντάγματος, οι οποίες θεωρούνται προϋπόθεση για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική ψηφοφορία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου και αμέσως μετά, η Συμφωνία των Πρεσπών θα εισέλθει στην ελληνική Βουλή.
Η σημερινή, ετήσια ομιλία του Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Βουλή με την ιδιότητα του Προέδρου της χώρας ήταν η τελευταία του, καθώς η θητεία του λήγει τον ερχόμενο Μάιο και ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της χώρας, καθώς διανύει ήδη δύο θητείες.
Την ομιλία αυτή του Γκιόργκι Ιβάνοφ στη Βουλή χειροκρότησαν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE (από το οποίο προέρχεται ο ίδιος), ενώ οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, την αποδοκίμασαν.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το φασιστότσουρμο
- Νέος «πονοκέφαλος» στο Μπάκιγχαμ: Η Μέγκαν Μαρκλ σέρβιρε κάτι αδιανόητο στον πρώτο της γάμο!
- ΕΚΤΑΚΤΟ / ΓΕΣ Συρίας: μπήκαμε στο Manbij και υψώσαμε τη συριακή σημαία..Πρωτοφανής ήττα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Τουρκίας
- Οι 5 τροφές που αποτοξινώνουν και θεραπεύουν τους πνεύμονες
- «Χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες για να μαζέψουν άρον άρον τον Μαλέλη»
- Τελεσίγραφο σε 700 γιατρούς
- Κατασχέθηκαν 2,5 τόνοι «αγγούρια της θάλασσας» σε Αττική και Θεσσαλία
- Άφωνη η Μενεγάκη με την Χρουσαλά- Δε φαντάζεστε τι αποκάλυψε για τη γέννηση του τρίτου παιδιού της
- Κάιρο: Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς
- Ο αρχηγός σας δεν πείθει
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις In.gr
- Κάιρο: Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς
- FIFA: «Απίστευτο ρεκόρ από τον ΠΑΟΚ»
- Σε χιονοδρομικό του Μετσόβου για σκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Μπάνκι: «Να αντιδράσουμε μετά την άσχημη εμφάνιση με Παναθηναϊκό»
- Ανάλυση: Η ΤΣΣΚΑ και οι… αλλαγές του Πιτίνο
- Ανέκτησε τις 600 μονάδες το Χρηματιστήριο
- Λόπες : «Έχω προτάσεις, αλλά δύσκολα θα φύγω από την ΑΕΚ»
- Γεμάτο το νοσοκομείο Παίδων από ασυνόδευτα παιδιά
- Ψηφοφορία για το χρώμα του Τραμ
- Από βαγόνι σε βαγόνι

- Τελευταία Νέα In.gr
- Ίνγκραμ : «Oι τραυματισμοί των ΛεΜπρόν – Ρόντο θα με βοηθήσουν»
- Σε χιονοδρομικό του Μετσόβου για σκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Παϊρότζ για Ντιναμό Βουκουρεστίου
- Διαβάστε στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο»: «Η ζωή μας το 2019»
- Ο Καλάθης μέσα από τα μάτια των συμπαικτών του
- Κάιρο: Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς
- FIFA: «Απίστευτο ρεκόρ από τον ΠΑΟΚ»
- Το ΚΙΝΑΛ το μόνο αριστερό που γνωρίζει είναι το φλας
- Ψηφοφορία για το χρώμα του Τραμ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σκίτσο του Ηλία Μακρή (28.12.18)
- Μήνυση της οικογένειας του Ζακ κατά των αστυνομικών
- Το... «περίεργο» μήνυμα του ΜακΚάρτνεϊ για τα Χριστούγεννα
- Κάϊρο: Τουλάχιστον 2 νεκροί και 10 τραυματίες από έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο
- Παϊρότζ για Ντιναμό Βουκουρεστίου
- Μητσοτάκης: Φωτογραφίες σε χιονοδρομικό του Μετσόβου για σκι
- Η Ινδία στέλνει για πρώτη φορά στην ιστορία της αστροναύτες στο Διάστημα
- ΗΠΑ: Δεν υπάρχουν στρατεύματα του Άσαντ στη Μάνμπιτζ
- Ναύπακτος: O Άγιος Βασίλης ήρθε από ψηλά στην Πυροσβεστική υπηρεσία