ΗΠΑ : Καλεσμένος του Τραμπ ο Ερντογάν στις 13 Νοεμβρίου

15:57 8/10/2019 - Πηγή: In.gr

Χθες τους απείλησε σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις να τους… αφανίσει.

Σήμερα όμως ο… σοφός, όπως αποκαλεί τον εαυτό του ο ίδιος, Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου.

Η συνάντηση αυτή έχει τη δική της σημασία, αφού έρχεται λίγο καιρό αφότου ο Τραμπ… έφερε τα πάνω – κάτω στον πλανήτη αποφασίζοντας να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρίας, ανοίγοντας τον δρόμο στην Τουρκία να δράσει ανεξέλεγκτα.

«Τόσοι

πολλοί άνθρωποι βολικά ξεχνούν ότι η Τουρκία είναι ένας μεγάλος εμπορικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στην πραγματικότητα φτιάχνουν το χαλύβδινο δομικό πλαίσιο για τα F-35 μαχητικά τζετ. Ήταν επίσης καλοί στη συνεργασία, βοηθώντας με να σώσω πολλές ζωές στην επαρχία Ιντλίμπ, και να επιστρέψουν σε καλή υγεία, μετά από αίτημά μου, τον πάστορα Μπράνσον που είχε ακόμη πολλά χρόνια κάθειρξης. Επίσης, θυμηθείτε, και είναι σημαντικό, ότι η Τουρκία είναι σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ με καλή υπόληψη. (σ.σ ο Ερντογάν) Έρχεται στις ΗΠΑ ως φιλόξενούμενός μου στις 13 Νοεμβρίου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε στο tweet του το hashtag «σταματήστες τους ατελείωτους πόλεμους».

…..good health, at my request, Pastor Brunson, who had many years of a long prison term remaining. Also remember, and importantly, that Turkey is an important member in good standing of NATO. He is coming to the U.S. as my guest on November 13th. #ENDENDLESSWARS

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 8, 2019

Με τη στάση του, ο αμερικανός πρόεδρος δείχνει να αψηφά το κύμα έντονων αντιδράσεων, και εντός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, για την απόφασή του να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη Βορειοανατολική Συρία, με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη των συμμάχων τους Κούρδων στο έλεος των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων.

H Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ να «αναθεωρήσει την επικίνδυνη απόφαση του», ενώ ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ εξέφρασε την ανησυχία ότι η εσπευσμένη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων μπορεί να οδηγήσει στην επανεμφάνιση της λεγόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα