Ινδία : Εντυπωσιακή σύλληψη πρώην υπουργού Οικονομικών για διαφθορά

01:47 22/8/2019 - Πηγή: In.gr

Ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στην Ινδία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Παλανιαπάν Τσινταμπαράμ, συνελήφθη την Τετάρτη στο Νέο Δελχί με την κατηγορία της διαφθοράς, σε εντυπωσιακή επιχείρηση των αρχών, καθώς οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να σκαρφαλώσουν στους τοίχους του σπιτιού του.

Εκλεισαν τα αεροδρόμια

Νωρίτερα, η Κεντρική Υπηρεσία Ερευνών (CBI) είχε στείλει σήμα στα αεροδρόμια της χώρας να εμποδίσουν τον 73χρονο Τσινταμπαράμ αν

επιχειρούσε να φύγει από την Ινδία.

Ο Τσινταμπαράμ ήταν υπουργός Οικονομικών από το 2004 μέχρι το 2008 και από το 2012 μέχρι το 2014.

Ο πρώην υπουργός πήγε χθες στην έδρα του κόμματος του Κογκρέσου για να διακηρύξει την αθωότητά του. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χαρακτήρισε «παθολογικούς ψεύτες» τους κατηγόρους του.

Υποστηρικτές του πρώην υπουργού Οικονομικών (μέσα στο όχημα) επιχειρούν να σταματήσουν το αυτοκίνητο της CBI (Reuters)

Ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητό του στη συνοικία Τζορ Μπαγκ, όπου βρίσκεται το σπίτι του, άρχισαν να τον καταδιώκουν περίπου 30 πράκτορες της CBI, που κατέληξαν να σκαρφαλώσουν στους τοίχους της κατοικίας του για να τον συλλάβουν, σύμφωνα με το πρακτορείο PTI.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μετά τη σύλληψή του, υποστηρικτές του κόμματος συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι για να διαδηλώσουν.

Ο Παλανιαπάν Τσινταμπαράμ κατηγορείται για δωροληψία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών.

Σήμερα αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου της CBΙ.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα