Η πνοή μέσα σ’ αυτή την ανάσα

07:50 5/7/2020 - Πηγή: In.gr

Αντιμετώπισε κρίσεις, οικονομικές και μεταναστευτικές, κρίση με τη Ρωσία, ακόμα και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Η Ανγκελα Μέρκελ επιμένει ότι θα αποχωρήσει από την πολιτική με την ολοκλήρωση της θητείας της και έτσι τώρα, η εξάμηνη προεδρία της Γερμανίας στην ΕΕ είναι, λένε κάποιοι, η τελευταία ευκαιρία της να αφήσει το αποτύπωμά της μεταξύ των μεγάλων ηγετών της ηπείρου. Και, ίσως, η τελευταία ευκαιρία της

Γερμανίας να δείξει ότι πλέον μπορεί να ενώσει αντί να διχάσει.

Κοέν

Οι φάρσες του είναι ακραίες αναδεικνύουν όμως, συχνά, ασχήμιες των καιρών μας. Αυτή τη φορά ο «Μπόρατ», ο ηθοποιός Σάσα Μπάρον Κοέν, εμφανίσθηκε σε συγκέντρωση ακροδεξιάς οργάνωσης στην Ουάσιγκτον ως τραγουδιστής μπάντας καλώντας τον κόσμο να τραγουδήσει μαζί του ένα αδιανόητο τραγούδι: «να κάνουμε ενέσεις με τον ιό της Ουχάν στον Ομπάμα, την Κλίντον, τον Φάουτσι και όποιον φορά μάσκα» ή «να τους πετσοκόψουμε όπως κάνουν οι Σαουδάραβες». Αρκετοί από τους θεατές τραγουδούσαν χαρούμενα μαζί του…

Ευγενίδης

Κάθε του βιβλίο, από τις «Αυτόχειρες Παρθένους» που επανακυκλοφορεί στα ελληνικά έως το «Middlesex» του οποίου ετοιμάζεται η τηλεοπτική μεταφορά, αποτελεί εκδοτικό γεγονός. Ο Τζέφρι Ευγενίδης μας ταξιδεύει σε κοινωνίες και χαρακτήρες, με τον τρόπο που του αρέσει και εκείνου να ταξιδεύει. «Ενα ταξίδι έχει το ρίσκο του απρόβλεπτου, να αφοσιωθείς στην ανακάλυψη νέων τόπων, ανθρώπων και του ίδιου σου του εαυτού. Σήμερα οι άνθρωποι σε έναν νέο τόπο βιάζονται να βγάλουν σέλφις για το Instagram. Δεν νοιάζονται τι θα αποκομίσουν ως εμπειρία».

Ψευτογιατρός

Τι σημαίνει αφοσίωση. Μια 34χρονη αστυνόμος παραλαμβάνει πριν από ένα χρόνο μια μήνυση. Συγκλονίζεται διαβάζοντας για δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από τις «θεραπείες» ενός ψευτογιατρού. Και αρχίζει να δουλεύει νυχθημερόν, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, προσπαθώντας να εντοπίσει τα ίχνη του. Τα στοιχεία αρχίζουν να δένουν και έρχεται η αποκάλυψη για την ανατριχιαστική δράση του απατεώνα με τα δεκάδες θύματα. Αφιέρωσε έναν χρόνο από τη ζωή της. Αυτό σημαίνει αφοσίωση.

Μπιγιονσέ

Στις 31 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει το νέο οπτικό άλμπουμ της «Black is King», με έμπνευση από τις αφρικανικές παραδόσεις. Η Μπιγιονσέ τιμήθηκε πρόσφατα με το ανθρωπιστικό βραβείο ΒΕΤ για τη συνεργασία της με την UNICEF. Στην ομιλία της προέτρεψε τους θεατές να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ «σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό. Ας διαλύσουμε αυτό το ρατσιστικό και άνισο σύστημα που υπάρχει στη χώρα μας». Και αφιέρωσε το βραβείο «σε όλα τα αδέλφια εκεί έξω, που διαμαρτύρονται στους δρόμους ζητώντας αλλαγή».

Η ζωή

To νέο του βιβλίο έχει τίτλο «Ζωή, η μεγάλη ιστορία». Ο ισπανός παλαιοανθρωπολόγος Χουάν Λουίς Αρσουάγκα μιλά για τα δύο βασικά ερωτήματα: Από πού προήλθε η ζωή;  Γιατί βρισκόμαστε εδώ; «Και την επόμενη χιλιετία το ίδιο θα αναρωτιόμαστε». Ομως και το τώρα είναι σημαντικό. «Η ζωή δεν μπορεί να είναι δουλειά όλη την εβδομάδα και σουπερμάρκετ το Σάββατο. Δεν γίνεται». Κάτι άλλο, λοιπόν. «Αυτό το άλλο λέγεται κουλτούρα. Μουσική, ποίηση, φύση, ομορφιά. Ας βρούμε την ομορφιά στη ζωή».

Keywords
Τυχαία Θέματα