Η λάμψη της Ανίτα

06:08 21/7/2020 - Πηγή: In.gr

Σημαντικά γεγονότα, διεθνείς προσωπικότητες, αλλά το ενδιαφέρον είχε συγκεντρωθεί στη Ρωμαϊκή Αγορά, όπου η διάσημη σοπράνο Ανίτα Ρατσβελισβίλι έδωσε ρεσιτάλ. Μέσα σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο διεθυντής της Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, η νέα πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ελλη

Ανδριοπούλου, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανάμεσα σε 350 άτομα χειροκρότησαν την Ανίτα.

Η σταρ της όπερας έκανε εμφάνιση αρχαιοελληνικού τύπου με πλισέ φόρεμα τύπου χιτώνα και χρυσό στέμμα στα μαλλιά. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι το ρεσιτάλ στη Ρωμαϊκή Αγορά είναι μόνο η αρχή για μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Επιχείρηση Armani…

Από την Αθήνα, τώρα, στο Αιγαίο. Ο Giorgio Armani βρίσκεται στη Μύκονο. Ο διάσημος ιταλός μετρ «εγκατέλειψε» το φετινό «περίεργο» αυτό καλοκαίρι το αγαπημένο του Ιόνιο και επέλεξε το Νησί των Ανέμων. Ο Giorgio, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει υπερβεί εδώ και πολύ καιρό τα ογδόντα διατηρείται fit και πάντα γοητευτικός, διαμένει σε πολυτελή βίλα του κατάλευκου νησιού του Αιγαίου. Ο designer, ένας από τους εμβληματικότερους και πλέον δημοφιλείς σε παγκόσμιο επίπεδο, ακολούθησε τη «συνταγή» πολλών προσωπικοτήτων αλλά και απλών ανθρώπων αυτό το καλοκαίρι. Απέφυγε τα ξενοδοχεία και ενοικίασε σπίτι. Οχι βέβαια το οποιοδήποτε σπίτι αλλά ένα υπερπολυτελές mansion σε προάστιο της Mykonos…

Delivery στη βίλα…

Πώς όμως κάποιοι «ανακάλυψαν» ότι ο super Ιταλός βρίσκεται στη Μύκονο; Πολύ γνωστό gourmet κατάστημα του νησιού δέχθηκε κλήση να μεταφέρει σε βίλα, σε ένα από τα ομορφότερα προάστια, πανάκριβα συλλεκτικά γαλλικά κρασιά. Λίγο αργότερα δέχθηκε πάλι κλήση να προσθέσουν στα κρασιά Βουργουνδίας και ιταλικό αφρώδη οίνο. Οταν η ομάδα ανθρώπων του καταστήματος έφθασε στη μεγάλη, κατάλευκη κατοικία, τους άνοιξε μια μεσόκοπη κυρία. Ο Giorgio, λίγο πιο μακριά από την πόρτα, δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρυφτεί.

Το βραβείο Νέλσον Μαντέλα στη Μαριάννα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ομίλησε τηλεφωνικά με την Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO με σκοπό να τη συγχαρεί για το βραβείο «Νέλσον Μαντέλα». Η κυρία Βαρδινογιάννη τιμήθηκε με ένα βραβείο παγκόσμιας ακτινοβολίας. Μια τιμητική διάκριση μοναδική, που έχουν κερδίσει τεράστιες διεθνείς προσωπικότητες του πνεύματος, της πολιτικής, της επιστήμης, της τέχνης. Το βραβείο απονέμεται στη Μαριάννα από τον ΟΗΕ ως αναγνώριση της μεγάλης κοινωνικής της προσφοράς. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η διάκριση αυτή αποτελεί τιμή όχι μόνο για την κυρία Βαρδινογιάννη αλλά και για τη χώρα μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα