Η χώρα όμηρος του Πολάκη, του Κοτζιά και του Καμμένου

23:44 19/2/2019 - Πηγή: In.gr

Παράνομες ηχογραφήσεις, «βαλιτσάκια» παρακολουθήσεων, απειλές στον κεντρικό τραπεζίτη, βρόμικα SMS κι εκβιασμοί υπουργού σε υπουργό. Είναι το σκηνικό του διημέρου το οποίο ακολούθησε ενός άλλου σκηνικού στη Βουλή. Με κυβερνήσεις – κουρελού, γυρολόγους βουλευτές, πολιτικά ρετάλια, εξαγορές ψήφους έναντι… υπουργικών καρεκλών, διάλυση κομμάτων για τα μάτια της… κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια κανονική χώρα, που βγήκε από τα μνημόνια, που έχει σαλπίσει προσκλητήριο

επενδύσεων, που οδεύει σε εκλογές μέσα σε κλίμα πόλωσης. Είναι φανερό ότι το πολιτικό κλίμα είναι βορβορώδες και η προεκλογική περίοδος σίγουρα θα έχει πολλές εκπλήξεις, δυστυχώς δυσάρεστες για τη χώρα.

Όμως, αυτό που συνάγεται ως συμπέρασμα σ’ αυτά τα πρωτοφανή που συνέβησαν το τελευταίο διήμερο, είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Κρατιέται στη ζωή με σωληνάκια και το κυριότερο, ένας πρωθυπουργός είναι όμηρος των υπουργών του.

Του τοξικού Παύλου Πολάκη ο οποίος έχει… πολλάκις φέρει σε δύσκολη θέση το Μαξίμου. Και των Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά, δύο πρώην πανίσχυρων υπουργών, οι οποίοι κυλιούνται στη λάσπη εκτοξεύοντας απίστευτες κατηγορίες ο ένας στον άλλον δείχνοντας ότι όχι μόνο το ηθικό πλεονέκτημα είναι κουρελόχαρτο αλλά κι ότι η πρώτη φορά Αριστερά έχει πολλούς σκελετούς κρυμμένους στη ντουλάπα της.

Τι κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό;

Ενας υπουργός, ο Παύλος Πολάκης, που θα έπρεπε να έχει πάει σπίτι του εδώ και καιρό, τραυματίζει την κυβέρνηση αλλά ο πρωθυπουργός είναι αδύναμος, άβουλος για να τον διώξει.

Υβριστής των 100 νεκρών στο Μάτι, ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι έχει διαλύσει τα δημόσια νοσοκομεία, ο ίδιος που στοχοποίησε δικαστές γιατί δεν του άρεσε η δουλειά τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ο οποίος πήρε ένα δάνειο που δεν θα μπορούσε να πάρει κανείς άλλος Ελληνας, βάζοντας υποθήκη για δεύτερη φορά το σπίτι εμπορικής αξίας 400 χιλιάδων ευρώ αλλά αντικειμενικής μόλις… 95 χιλ. ευρώ.

Και στη συνέχεια ο ίδιος απειλεί ή εκβιάζει τον κεντρικό τραπεζίτη, παρεμβαίνει ωμά στην ανεξαρτησία της και με ύφος μαφιόζου υποκλέπτει (ο ίδιος ή κάποιοι άλλοι άραγε;) τη συνομιλία και την προσφέρει στο πιάτο στον εκδότη του Μεγάρου Μαξίμου, Κώστα Βαξεβάνη.

Επί ένα 24ωρο ασχολούμαστε με έναν άνθρωπο που θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που οδηγεί στο Εφετείο έναν… νεκρό, τον δημοσιογράφο Βασίλη Μπεσκένη, σε μια ακόμη αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ο Παύλος Πολάκης αποτελεί πλέον «βαρίδι» για την κυβέρνηση που όμως επειδή έχει ταυτιστεί με τον πρωθυπουργό, δεν μπορούν να τον ξεφορτωθούν.

Καμμένος – Κοτζιάς

Το δεύτερο πρωτοφανές περιστατικό είναι το άγριο δημόσιο ξεκατίνιασμα του Πάνου Καμμένου με τον Νίκο Κοτζιά. Οι ίδιοι που κάθονταν στα ίδια έδρανα της Βουλής και του υπουργικού συμβουλίου, τώρα καταγγέλλουν πρωτοφανή γεγονότα. Ο ένας λέει ότι ο πρώην ΥΠΕΞ «τα πήρε» για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ότι δηλαδή δωροδοκήθηκε και μαζί του τα «πήραν» και άλλοι υπουργοί.

Ο άλλος καταγγέλλει απειλές σε βάρος του και «δείχνει» τον Πάνο Καμμένο ακόμη και για επιθέσεις, σφαίρες και απειλητικά μηνύματα εναντίον του. Δημοσιοποιούνται ακόμη και καυτά SMS. Γράφει στη μήνυσή του ο Κοτζιάς:

Α) Στις 15/7/2018 και ώρα 03:23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στη Βολιβία, έλαβε στο κινητό τηλέφωνό του το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο: «Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλλοίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».

Β) Στις 30/9/2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:12 και ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους έλαβε το εξής μήνυμα: «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα … αλήτη», ενώ στις 20:32 την ίδια ημέρα «…Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».

Τι κάνει ο πρωθυπουργός για όλα αυτά; Καταγγέλλονται πρωτοφανή γεγονότα αλλά ο Αλέξης Τσίπρας σιωπά. Γιατί άραγε; Είναι όμηρος των κ. Καμμένου και Κοτζιά; Είναι αδύναμος να διώξει τον ανεκδιήγητο Παύλο Πολάκη;

Ο,τι κι αν συμβαίνει η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι στριμωγμένη στη γωνία και δείχνει αδύναμη να αντιδράσει. Και όσο στην επικαιρότητα βγαίνουν σκάνδαλα, αποτρόπαιες συμπεριφορές και ανήκουστες υποθέσεις τόσο θα δυσκολεύεται το Μαξίμου να δώσει απαντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα