Η… ανησυχία του Χιμένεθ και το «κλειδί» της ανατροπής

19:44 7/4/2019 - Πηγή: In.gr

Η ΑΕΚ πέτυχε την 3η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και δείχνει ότι βρίσκεται σε πολύ καλό φεγγάρι, κάτι που φέρει την… σφραγίδα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής δήλωσε ικανοποιημένος για όσα είδε στα Πηγάδια και τόνισε ότι ο ίδιος χρειάζεται όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πόσο ικανοποιημένος είναι από την απόδοση των παικτών που πήραν χρόνο συμμετοχής;

«Πιστεύω ότι κάναμε ένα πλήρες παιχνίδι από το πρώτο λεπτό. Στο πρώτο ημίχρονο αυτό που κάναμε ήταν να δημιουργήσουμε

ευκαιρίες, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε καλά. Δεν ειχαμε δύναμη στην τελική ευκαιρία. Και η Ξάνθη στην οργανωμένη της πρώτη ευκαιρία έκανε ένα πολύ ωραίο γκολ. Με ολο τον σεβασμό θα ηταν πολύ άδικο να μην κερδίσουμε σήμερα».

Για την πίεση της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο;

«Και στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στο δεύτερο είχαμε καλή κυκλοφορία. Όμως στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν αρκετά δυνατοί στην τελική προσπάθεια. Οπότε στο πρώτο είχαμε πολύ καλύτερη κυκλοφορία, αλλά δεν τελειώναμε τις φάσεις και στο δεύτερο είχαμε περισσότερη κάθετη κίνηση και καλύτερα τελειώματα».

Αν ανησύχησε μετά το 1-0 της Ξάνθης;

«Φυσικά και ανησύχησα. Θέλω πάντα να κερδίζω, αλλά δεν μπορείς συνέχεια να κερδίζεις. Αν δεν κερδίζαμε σήμερα, θα ήταν από τα ματς που ενώ έχεις κάνει τα πάντα, δεν τα κατάφερες. Ειμαι πολύ ικανοποιημένος από παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής όπως ο Αλμπάνης, ο Κλωναρίδης, ο Σβάρνας. Το σημαντικό είναι να νιώθουν ολοι οι παίκτες σημαντικοί, γιατί τους χρειαζόμαστε».

Τι έχει αλλάξει στην ΑΕΚ;

«Το ποδόσφαιρο, εκτός από το να παίζεις καλά, αν και στα τελευταία τεσσερα μας παίζουμε καλά. Θυμάμαι στο Καραϊσκάκη μέχρι το 46ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε περάσει το μισό του γηπέδου. Το ποδόσφαιρο είναι να έχεις ευστοχία. Στο δεύτερο ήταν ανώτεροι και μας κέρδισαν. Δεν εχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Εχουμε αυξήσει την ένταση, γνωρίζοντας ότι κάποιες στιγμές τα πράγματα θα πάνε καλά κι άλλες όχι».

Keywords
Τυχαία Θέματα