Η P&G σε μια μεγάλη εκστρατεία για τις παραλίες που αγαπάμε

12:12 25/6/2019 - Πηγή: In.gr

Μια μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος των απορριμμάτων στις παραλίες, ξεκίνησε πέρυσι με τη σύμπραξη τριών δυνάμεων που πιστεύουν και αγωνίζονται για έναν κοινό στόχο. H P&G, η ΑΒ Βασιλόπουλος και η iSea, έχουν θέσει ψηλά στην ατζέντα, ως στρατηγικό στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και οργάνωση των πολιτών, στη μάχη ενάντια στα απορρίμματα. Ένα ζήτημα που έχει αλλάξει τον τρόπο που δραστηριοποιούνται οι μεγαλύτερες εταιρίες σε όλον τον κόσμο και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές προκλήσεις του αιώνα μας.

Όταν το 2018 ξεκινούσε το πρόγραμμα Προσφέρω,

κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την αποδοχή και τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν οι καταναλωτές και οι εθελοντές, αυτή την εκστρατεία. Μια εκστρατεία που αγγίζει την καθημερινότητα όλων, την ποιότητα ζωής αλλά έχει και άμεσες θετικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή και τους υδάτινους πόρους,

Η συμμετοχή του κοινού στην προσπάθεια είναι πολύτιμη καθώς μέσα από τις αγορές προϊόντων της P&G όπως Pampers, Ariel και Always, στα καταστήματα AB Βασιλόπουλος, όλον τον χρόνο οι καταναλωτές συνδράμουν στη στήριξη του έργου της iSea και στον καθαρισμό τ 40 παραλιών, πριν και μετά την περίοδο αιχμής των θερινών διακοπών, ώστε να απομακρυνθούν από το φυσικό περιβάλλον τα απορρίμματα που αφήνουν είτε οι άνθρωποι, είτε μεταφέρονται από τη θάλασσα και τον αέρα..

Στο τέλος Ιουνίου ολοκληρώθηκε από την iSea και ομάδες εθελοντών, σημαντικό έργο καθαρισμών και καταγραφής απορριμμάτων, σε 18 παραλίες σε τρία ελληνικά νησιά, στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλλονιά και σε παραλίες της Κρήτης. Συνολικά έχουν συλλεχθεί 1900 κιλά απορριμμάτων με τη συμμετοχή 240 εθελοντών.  Από τον Σεπτέμβριο ξεκινάει και το δεύτερο κύμα καθαρισμών στα τρία νησιά με 22 ακόμα ακτές να περιμένουν τους εκατοντάδες εθελοντές για να απομακρύνουν τα σκουπίδια.

Κατά τον πρώτο χρόνο του προγράμματος «Προσφέρω», το 2018, πραγματοποιήθηκαν 18 καθαρισμοί σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λευκάδα και Πρέβεζα από όπου απομακρύνθηκαν περισσότερα 2.000 κιλά απορριμμάτων με τη συμμετοχή περισσότερων από 430 εθελοντών και οργανωμένων εθελοντικών ομάδων.

Η Αναστασία Χαρίτου είναι η υπεύθυνη των δράσεων περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea σε όλη την Ελλάδα και μας εξηγεί: «Το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στις ελληνικές θάλασσες και στη Μεσόγειο θάλασσα είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα παγκοσμίως. Στόχος μας είναι αρχικά να απομακρύνουμε σημαντικό όγκο απορριμμάτων από τις θάλασσες και τις ακτές αλλά επίσης, βάση της προσπάθειας μας, αποτελεί η ευαισθητοποίηση του κόσμου. Φετινός στόχος σε αυτή την προσπάθεια είναι να καθαρίσουμε συνολικά περισσότερες από 40 ακτές στη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά και την Κρήτη με τη μαζική συμμετοχή εθελοντικών ομάδων και εθελοντών».

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των καθαρισμών και για τον προγραμματισμό και της δικής σας συμμετοχής από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της δράσης στο Προσφέρω.

Keywords
Τυχαία Θέματα