Η Ferrari αποκαλύπτει το νέο της μονοθέσιο, SF90

15:35 15/2/2019 - Πηγή: In.gr

To Maranello έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου του μονοθεσίου σε ειδική εκδήλωση στην Ιταλία, ευελπιστώντας με την SF90 να τερματίσει την μακρά περίοδο «ξηρασίας» η οποία ξεπερνά τη δεκαετία, αν και τις δύο τελευταίες περιόδους έχουν γίνει βήματα προόδου έναντι της παντοδύναμης Mercedes.

Πέραν των δεδομένων προσδοκιών της Ferrari, αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία τoυ νέου μονοθεσίου επελέγη προκειμένου να τιμήσει τα 90 χρόνια από την ίδρυση της

Scuderia τα οποία συμπληρώνονται το 2019, ενώ σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες και τους χρωματισμούς η SF90 δείχνει να ενδίδει περισσότερο στο μαύρο χρώμα, σε βάρος του λευκού το οποίο μέχρι πρότινος αποτελούσε προνομιακό συνδυασμό του συνήθους κόκκινου που είναι συνώνυμο του Maranello.

Ακόμα σημαντικότερες είναι οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο team της ιταλικής ομάδας η οποία αποφάσισε να αντικαταστήσει τον επικεφαλής της, Maurizio Arrivabene, με τον μέχρι πρότινος τεχνικό διευθυντή Mattia Binotto, ο οποίος οφείλει την προαγωγή του στην συγκριτικά καλή πορεία των δύο τελευταίων ετών.

Σε σχέση με το νέο του ρόλο ο Mattia Binotto δήλωσε: «απλώς κοιτάζω μπροστά. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να σκεφτώ περαιτέρω. Απλώς θα συνεχίζω να κάνω αυτό που πρέπει και να προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό».

Αναφερόμενος στο μονοθέσιο και εν όψει της νέας σεζόν, ο νέος επικεφαλής της ομάδας ανέφερε ότι «μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά και εντατική προετοιμασία, ωστόσο είμαστε αφοσιωμένοι και ανυπομονούμε για το νέο ξεκίνημα».

Εκτός από τις αλλαγές στην ιεραρχία, η Scuderia αντικατέστησε τον πολύπειρο Kimi Raikkonen και τελευταίο οδηγό που είχε πάρει πρωτάθλημα με τα χρώματα της Ferrari, με τον νεομφανιζόμενο Charles Leclerc σε μια σπάνια κίνηση για τα δεδομένα της Ferrari καθώς ο Μονεγάσκος, έχει θητεύσει μόλις ένα χρόνο στην F1, διάστημα το οποίο όμως ήταν αρκετό για να εντυπωσιάσει τον εκλιπόντα Sergio Marchionne, καθώς υπήρξε δική του επιλογή.

Στο οδηγικό team της Ferrari παραμένει, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Vettel που μαζί με τον νεαρό Μονεγάσκο, θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την Scuderia δημιουργώντας, κατά πολλούς, ένα εκρηκτικό δίδυμο.

Εκτός από τους δυο οδηγούς, το παρών στην εκδήλωση αποκαλυπτηρίων της νέας SF90 έδωσαν και ο νέος πρόεδρος της Ferrari, John Elkan, ο αντιπρόεδρος Pierro Ferrrari, και ο επίσης νέος διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Louis Camilleri ο οποίος δήλωσε:

«Η φετινή χρονιά είναι εξαιρετική σημαντική για εμάς καθώς γιορτάζουμε την ενενηκοστή επέτειο της Scuderia η οποία γεννήθηκε στην Modena το 1929. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο καθώς πηγή έμπνευσής μας και οδηγό μας εξακολουθεί να αποτελεί το όραμα του ιδρυτή μας, Enzo Ferrari. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ως ομάδα ότι πρέπει να ανταποκριθούμε στις ελπίδες και τις προσδοκίες ενός ολόκληρου έθνους καθώς και των εκατομμυρίων οπαδών σε όλο τον κόσμο. Είναι μια ευθύνη την οποία αποδεχόμαστε μετά χαράς. Η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος ήταν η καλύτερή μας τα τελευταία 10 χρόνια ωστόσο και πάλι δεν καταφέραμε να φτάσουμε στον στόχο μας. Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι ποτέ εύκολα διαχειρίσιμο ωστόσο σας διαβεβαιώ ότι κοιτάζουμε μπροστά με αποφασιστικότητα και ισχυρή δέσμευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα