#Αντετοκούνμπο : Το Twitter «στήνει στον τοίχο» τους ρατσιστές και «υπερπατριώτες»

19:45 24/7/2020 - Πηγή: In.gr

Έντονη συζήτηση έχει ξεσηκώσει τις τελευταίες ώρες η συγκλονιστική συνέντευξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΤΝΤ, στην οποία -μεταξύ άλλων- μίλησε για τη ζωή του στην Ελλάδα, πριν ανοίξει τα φτερά του για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ως παιδί παράνομων μεταναστών.

Ωστόσο, αντί η συζήτηση που ξεκίνησε να αφορά τη φτώχεια, τον τρόπο και την ανασφάλεια των πολλών «Αντετοκούνμπο» που υπάρχουν στη χώρα μας, αλλά ακόμα και τα όνειρα που μπορούν με σκληρή δουλειά να γίνουν πραγματικότητα, δυστυχώς κάποιοι εκτρέπουν τη συζήτηση και τη στρέφουν γύρω από τα δικά τους ρατσιστικά πιστεύω.

Μάλιστα, δυστυχώς είναι πολλοί. Τα ρατσιστικά παραληρήματα δεν προέρχονται μόνο από τον πρώην -πλέον- Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, Κωνσταντίνο Καλέμη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης και μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, Κυριάκο Βελόπουλο.

Τα social media βρίθουν από αναρτήσεις ανθρώπων που αποκαλούν -μεταξύ άλλων- αχάριστο τον άνθρωπο που κάνει περήφανη την Ελλάδα σε ολόκληρο τον πλανήτη, επειδή μίλησε για τον ρατσισμό που βίωσε μεγαλώνοντας στην Ελλάδα.

Οι αντιδράσεις σε όσα ακούστηκαν σήμερα ήταν έντονες. Στο twitter η λέξη Αντετοκούνμπο έγινε πρώτο trend, με τους χρήστες να κατακεραυνώνουν τις ρατσιστικές κορώνες.

Δείτε κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά:

Τι θέλατε να πει ο Αντετοκούνμπο; Τι καλά που πέρασε στην Ελλάδα; Αχαριστία για πιο λόγο; Επειδή η Ελλάδα είναι μπανανία και δεν ξέρει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει; Να πει «ευχαριστώ Ελλάδα που δεν μας ανακάλυψες»; Πολλά περισσότερα πρόσφερε ήδη από τον μέσο ελληναρά.

— Mέτοικος (@metoikos_) July 23, 2020

Ο Γ. Αντετοκούνμπο είπε κάποιο ψέμα; Τι δήλωσε δηλαδή;
Πως είναι δύσκολη η ζωή στην Ελλάδα, κάποιου με το
χρώμα του δικού μου δέρματος…

Και ποια η απάντηση της πλειοψηφίας των νεοελλήνων;
«Ρατσιστές εμείς; Τι λες βρε σκυλάραπα, που χωρίς εμάς
θα πέθαινες από την πείνα».

— Kosmas Leo (@LeoKosmas) July 24, 2020

Το πρόβλημα που έχουν οι ρατσιστες με τον αντετοκουνμπο είναι οτι ενας φτωχός μαυρος που γεννήθηκε στην Ελλάδα κατάφερε να γίνει πλούσιους.Αν ήταν πλούσιας οικογένειας απο μικρός,δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα.Ο ρατσισμός στην Ελλάδα εχει να κάνει με το χρήμα και οχι με το χρώμα.

— Michail (@Michail23716809) July 24, 2020

Γιατί θιχτηκατε τόσο πολύ με τις δηλώσεις Αντετοκουνμπο ρε παιδιά; δεν έβρισε, δε χαρακτήρισε, δεν κατηγόρησε. Μια κατάσταση περιέγραψε, την κατάσταση που βίωσε! Ο ίδιος λέει πως ο πατέρας του ήθελε να έρθει στην Ελλάδα γιατί θαύμαζε την κουλτούρα κ την παιδεία μας! Παρανομος ναι

— Κατσαρό υπόθετο (@KatsaroYpotheto) July 24, 2020

Για κάθε σκουπίδι που από απόσταση ασφαλείας ξερνά ρατσισμό κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο υπάρχει η ατάκα του αδερφού του του Θανάση σε έναν από δαύτους μετά από ματς των Μπακς στο LA: «έλα εδώ μωρή κότα».

— Manolis Grigorakis (@mgrigorakis) July 24, 2020

Δηλώνει ο Βελόπουλος για τον Αντετοκουνμπο το γνωστό χρυσαυγιτικο Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι να του πω και γω πως φασίστας ρατσιστής γίνεσαι δεν γεννιέσαι.

— Intefix (@intefix61) July 24, 2020

Ο Γιαννης Αντετοκουνμπο δε μας χρωστάει απολυτως τίποτα. Αντιθέτως, του χρωστάμε εμεις, γιατί χρησιμοποεί συστηματικά τη φωνή του για να στηρίξει τους αδύναμους.
Αν σας χάλασε που μίλησε για το ρατσισμό στην Ελλάδα, τότε να διορθώσετε το ρατσισμό (σας).

Anna (@annzabel) July 24, 2020

Σαν τον Αντετοκούνμπο υπαρχουν χιλιαδες παιδια που βιωνουν τον τρομο, τον ρατσισμό, την ανασφαλεια, το φοβο στην Ελλαδα.

Ελληναραδες και Χριστιανοταλιμπαν, αντι για μεγαλοσταυρους, ευχελαια, Ακαθιστους Υμνους και άλλα τερατωδη, χαιδεψτε, φιληστε, αγκαλιαστε ένα παιδι.

— KATERINA (@ai_katerina) July 24, 2020

Αγαπάμε ότι σας πονάει, φασιστακια.
#Αντετοκουνμπο pic.twitter.com/7IfxBrvhfi

James 78 (@Kyrie_78) July 24, 2020

Τόλμησε να πει ο Αντετοκούνμπο τι τράβηξε στην Ελλάδα πριν γίνει αυτό που είναι σήμερα; Και μάλιστα χωρίς να ζητήσει πρώτα την άδεια; Μιλάμε για πραγματική πρόκληση. Να μη μιλάει!

— adiasistos (@adiasistos) July 24, 2020

Θίγονται όταν ο Αντετοκούνμπο λέει ότι έχει βιώσει ρατσισμό στην Ελλάδα αντί να θίγονται που λίγα χρόνια πριν οι ίδιοι είχαν φτάσει τους ρατσιστοφασίστες χρυσαυγίτες τρίτο κόμμα στην Ελλάδα.. και αλήθεια είπε και πολύ επιεικής ήταν

— Φυσικός Μπλε (@kafring) July 24, 2020

Εγώ διαφωνώ με τον Αντετοκούνμπο, οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές με τους μαύρους, είναι μ' όλους ρατσιστές εκτός από τον εαυτό τους.

— Stergios Alexiou (@stergiosale) July 24, 2020

Είπε ο Αντετοκούνμπο ότι έζησε τον ρατσισμό στην Ελλάδα και παρεξηγήθηκαν όλα τα ρατσιστόμουτρα βγάζοντας όλο το ρατσιστικό μίσος τους επιβεβαιώνοντας άμεσα όσα είπε στην συνέντευξή του ο Γιάννης,μιλάμε για ιδιοφυΐες

— iSeeYou (@__iSeeYou_) July 24, 2020

Κάθε φορά που ο Αντετοκούνμπο λέει μια αλήθεια, σκούζουν από λύσσα.
Γιάννη, γλέντα τους.

— To_pouli_tou_Rouli (@To_pouli_tou_Ro) July 24, 2020

Διάβασα την συνέντευξη του Αντετοκούνμπο κι έψαχνα να βρω τι είπε και σήκωσε θύελλα υβριστικών σχολίων μίσους.

ΤΙΠΟΤΑ

— GR in RS (@prof_touristas) July 24, 2020

Ο Αντετοκούνμπο δεν είπε ούτε ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές ούτε ότι η Ελλάδα είναι ρατσιστική χώρα. Είπε απλώς ότι έχει βιώσει ρατσισμό, που το περίεργο σε αυτό που είπε; ¯_(ツ)_/¯ Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται φαίνεται.

— Nandia (@nandia_mp) July 24, 2020

Λένε στον Αντετοκούνμπο να μην είναι αχάριστος. Σιγά μην σας πει και ευχαριστώ ρε ζωάδια που γεννηθήκατε Έλληνες. Για την ακρίβεια, θα πρεπε να του λέγατε μπράβο που δεν γεννήθηκε με ούτε τα μισά από όσα έχετε και πέτυχε! Και που δηλώνει Έλληνας, ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΕΙΝΑΙ…

— ₭ØɄ₭ØɄⱠØ₣ØⱤØⱫ 1/∞ (@koukloforos) July 23, 2020

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πιο τυχερός Έλληνας. Έπειδή έφυγε και γλίτωσε.

Nikos Papadojannis (@N_Papadojannis) July 23, 2020

Ο Αντετοκούνμπο μεγάλωσε σε μια φτωχή γειτονιά της Αθήνας, τα Σεπόλια, εμένα σε ένα πολυ μικρό ημιυπόγειο σπίτι και πουλουσε πραγματα στα φανάρια. Προφανώς και η ζωή για αυτόν στην Ελλάδα δεν ήταν ευκολη αλλά την αγαπάει ως πατριδα του. Τι σας ξενισε τόσο στα λεγόμενα του;;;

— Ειρήνη A (@blublu21_) July 24, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα