Γερμανία: Αυστηροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας προς Τουρκία

18:05 10/3/2019 - Πηγή: In.gr

Σε αυστηροποίηση της ταξιδιωτικής οδηγίας προς την Τουρκία προχώρησε η Γερμανία.

Το Βερολίνο προειδοποιεί τους πολίτες ότι διατρέχουν τον κίνδυνο σύλληψης για έκφραση απόψεων που μπορεί να επιτρέπονται στην Γερμανία, αλλά ίσως όχι από τις τουρκικές αρχές.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί…ότι η τουρκική κυβέρνηση θα λάβει περαιτέρω μέτρα ενάντια σε εκπροσώπους γερμανικών μέσων ενημέρωσης και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών», υπογραμμίζει η νέα ενημερωμένη

ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δηλώσεις και σχόλια, η έκφραση των οποίων προστατεύεται από την ερμηνεία της γερμανικής νομοθεσίας για την ελευθερία της έκφρασης, μπορεί να οδηγήσουν στην Τουρκία σε περιορισμούς επαγγελματικής δραστηριότητας και ποινικές διαδικασίες», αναφέρει το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Στη νέα οδηγία αναφέρεται επίσης ότι οι τουρκικές αρχές δεν ανανέωσαν τις διαπιστεύσεις σε πολλούς Ευρωπαίους, ανάμεσά τους και ανταποκριτές των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, χωρίς εξηγήσεις.

Το Βερολίνο προειδοποιεί ότι κάθε τουρίστας που επισκέπτεται την Τουρκία και έχει συμμετάσχει, σε άλλες χώρες, σε συναντήσεις οργανώσεων που είναι απαγορευμένες στην Τουρκία, κινδυνεύει να συλληφθεί. Τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν και Γερμανοί που έκαναν ή επιδοκίμασαν επικριτικά σχόλια στα social media κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα