Γαλλία: Βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας την Ημέρα της Βαστίλης

16:37 14/7/2019 - Πηγή: In.gr

Σε βίαια επεισόδια εξελίχθηκαν οι εορτασμοί στο Παρίσι για την Ημέρα της Βαστίλης.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, ανάμεσα τους και κάποια «Κίτρινα Γιλέκα», κατέκλυσαν τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, ζητούσαν την παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν από την προεδρία, πριν ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση.

Αρκετοί άνθρωποι ξεκίνησαν να εκδηλώνουν τον θυμό τους κατά του Μακρόν, κυματίζοντας τη σημαία της Γαλλίας

και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος πρόεδρος και η συνοδεία του κατευθύνονταν στα Ηλύσια Πεδία για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Τη στιγμή εκείνη, οι διαδηλωτές περικυκλώθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ λίγη ώρα αργότερα προκλήθηκαν επεισόδια ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν μεταξύ των διαδηλωτών βρίσκονταν και μέλη από τα «κίτρινα γιλέκα», καθώς τους είχε ζητηθεί να μην φορέσουν τα σακάκια – σήμα κατατεθέν τους, στη διάρκεια της εθνικής επετείου.

Συνολικά, οι Αρχές συνέλαβαν 152 άτομα, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και δύο προβεβλημένοι εκπρόσωποι του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων.

Το γραφείο του εισαγγελέα της γαλλικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε ότι οι Ζερόμ Ροντρίγκες και Μαξί Νικόλ συνελήφθησαν και ανακρίνονται ως ύποπτοι για τη διοργάνωση παράνομης διαδήλωσης.

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων λίγο μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης.

Η λεωφόρος αυτή στο κεντρικό Παρίσι παραδόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία μόλις τελείωσε η παρέλαση αλλά λίγες εκατοντάδες διαδηλωτές του κινήματος επιχείρησαν να την καταλάβουν.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε πλάνα με αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, κάποιοι από τους οποίους φορούσαν κουκούλες, οι οποίοι προσπάθησαν να φράξουν τον δρόμο με κάδους απορριμμάτων, μεταλλικά οδοφράγματα και άλλα αντικείμενα.

Ακούστηκαν ισχυροί θόρυβοι, ενώ κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών και πυρπόλησαν έναν κάδο απορριμμάτων.

Protesters clash with police during #BastilleDay parade in #Paris

STORY: https://t.co/lOzxBm8qbF pic.twitter.com/BXYct1F8bN

— RT (@RT_com) July 14, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα