Φυλακές Κορυδαλλού: Υποβαθμίζει το υπ. Δικαιοσύνης – «Καμπανάκι» κινδύνου από φρουρούς

15:27 25/6/2019 - Πηγή: In.gr

Να υποβαθμίσει τη μεγάλης έντασης συμπλοκή που συνέβη σήμερα, που συνοδεύθηκε μάλιστα και από ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων με βαθμό να χρειαστεί ακόμα και επέμβαση των ΜΑΤ, επιχείρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο δεν σημειώθηκαν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η συμπλοκή ξεκίνησε όταν ένας

κρατούμενος γεωργιανής καταγωγής τραυμάτισε με μαχαίρι, στο ιατρείο των φυλάκων, έναν άλλο κρατούμενο κουρδικής καταγωγής. Από κει και πέρα ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια με την μαζική συμμετοχή κρατουμένων από τις Β κι Ε Πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου «αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος κράτησης». Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει, ότι «διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».

Την ίδια στιγμή και ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για απλή «αναταραχή», οι φύλακες του Κορυδαλλού κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Μιλώντας στην εκπομπή One Report του One Channel, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών, Γιώργος Κώστικας είπε «η υπηρεσία και η πολιτική ηγεσία, αν θέλουν, μπορούν να επιβάλουν τάξη στις φυλακές».

Ερωτώμενος για την συχνότητα παρόμοιων περιστατικών το τελευταίο διάστημα, ο κ. Κωστίκας τα απέδωσε στην εγκληματικότητα που εξελίσσεται και τόνισε πως η Υπηρεσία ανέκαθεν προσπαθεί να προσαρμοστεί με αργό ρυθμό γιατί πρέπει να ακολουθήσει τυπικές διατάξεις, όπως είναι ο νόμος, και προμήθειες υλικού που πολλές φορές καθυστερούν.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για «λειψανδρία στο προσωπικό, έλλειψη κονδυλίων, συμφόρηση στις φυλακές του Κορυδαλλού γιατί δεν υπάρχει άλλη φυλακή στην Αττική, χρόνια δηλαδή προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα