Φωτίου: Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για την αποϊδρυματοποίηση

12:26 25/11/2018 - Πηγή: In.gr

«Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε τα προγράμματα αποϊδρυματοποίησης (και στα Λεχαινά) να στεφθούν με επιτυχία. Είμαστε αισιόδοξοι» τονίζει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε άρθρο της, με τίτλο «Γυναίκες με αναπηρία», που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής». «Με το τρίπτυχο εκπαίδευση-κατάρτιση, απασχόληση- εργασία και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, επιχειρούμε να απαντήσουμε στην αγωνία της μάνας» επισημαίνει η κ. Φωτίου.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημειώνε

μεταξύ άλλων:

«Είναι γνωστό ότι η γυναίκα με αναπηρία αντιμετωπίζει διακρίσεις εις το τετράγωνο. Μια φορά ως γυναίκα και εις το τετράγωνο ως ανάπηρη γυναίκα. Βρίσκεται σε κοινωνική απομόνωση, λόγω προκαταλήψεων και δυσκολιών πρόσβασης στην αγορά εργασίας, ενώ, σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αποτελεί το πρώτο θύμα της φτώχειας. Ξέρω, όμως, τη δύναμη, το πείσμα, την επιμονή, τη γενναιοδωρία και την αποφασιστικότητα των γυναικών με αναπηρία.

Θέλω να εστιάσω ιδιαίτερα, στο νεαρό, ανάπηρο κορίτσι, που βρίσκεται σε οικογένεια ή σε ίδρυμα και να αναφερθώ στις πολιτικές που επιχειρούμε αυτά τα 3,5 χρόνια.

Στην πρώτη περίπτωση, ενισχύουμε με κάθε τρόπο την οικογένεια, για να κρατήσει το παιδί της και να ενταχθεί στην κοινωνία και την εργασία με όρους ισοτιμίας. Είναι η μια όψη της Εθνικής Στρατηγικής για την αποϊδρυματοποίηση που έχουμε εκπονήσει.

Επειδή θεωρούμε ότι το επίδομα αναπηρίας είναι προϋπόθεση ισοτιμίας για το ανάπηρο άτομο, το εξαιρέσαμε από όλες τις παροχές που δίνουμε.

Ενισχύουμε, για πρώτη φορά, την Ειδική Αγωγή με 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία ειδικής αγωγής».

Με το τρίπτυχο εκπαίδευση-κατάρτιση, απασχόληση- εργασία και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, επιχειρούμε να απαντήσουμε στην αγωνία της μάνας.

Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, ώστε τα προγράμματα αποϊδρυματοποίησης (και στα Λεχαινά) να στεφθούν με επιτυχία. Με το σύνολο των πολιτικών μας, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, τη δημιουργία ομάδων επιστημονικού έργου και στα 13 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία σε 24ωρη βάση στις δομές εκτός ιδρυμάτων από εξειδικευμένο προσωπικό που θα προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, είμαστε αισιόδοξοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα