«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό από τους διαλόγους Παπαγγελόπουλου – Καμμένου

10:54 28/6/2020 - Πηγή: In.gr

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο διάλογος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τον πρώην υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, παρόντος του Αλέξη Τσίπρα, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Παραπολιτικά», φέρνοντας στο φως την ύπαρξη ενός παρακράτους.

Για μεθοδεύσεις, παρακράτος, μαγαζιά, στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους, όπως αυτή του πρωθυπουργού

Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνομιλία Μιωνή – Παππά, αναφέρθηκε την Κυριακή η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τα γνώριζε όλα και πως καρατόμησε και τον Σταύρο Κοντονή ως υπουργό Δικαιοσύνης για χάρη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Πελώνη: Οσμή παρακράτους

Ως πράγματα «που δεν έχουμε ξανά ζήσει ούτε ξανά ακούσει στην μεταπολίτευση» χαρακτήρισε η Αριστοτελία Πελώνη τη συνομιλία Παππά-Μιωνή αλλά και τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» οι οποίες έφεραν στο φως  την ύπαρξη ενός παρακράτους που στοχοποιούσε τους αντιπάλους (πολιτικούς και μη) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο»,  η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις, παρακράτος, μαγαζιά, στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους, όπως αυτής του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, στη συνομιλία Μυωνή-Παππά».

«Όλα αυτά έχουν οσμή παρακράτους που τραυματίζουν τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Το μείζον ερώτημα παραμένει εάν κ. Τσίπρας γνώριζε ή όχι για όλα αυτά» τόνισε η κ. Πελώνη.

«Το θέμα είναι να μην τραυματιστούν οι θεσμοί και να μην ποδοσφαιροποιηθεί η πολιτική ζωή. Και για τη κοινωνία, το μήνυμα είναι ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Γιατί εδώ κινδυνεύουν να απαξιωθούν τα πάντα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να απαντήσει «πολιτικά για το αν γνώριζε όσα έγιναν».

Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας πως «είναι κάτι που έχει ξεκαθαριστεί από τον πρωθυπουργό. Κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας. Δεν καταλαβαίνω την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει το θέμα στο τραπέζι. Ενδεχομένως για συσπείρωση του κόμματός τους».

Γεωργιαδής: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει Παππά γιατί τα ήξερε όλα

«Ο Τσίπρας δεν μπορεί να διαγράψει τον Παππά γιατί τα ήξερε όλα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης, δηλώνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως πρωθυπουργός καρατόμησε και τον Σταύρο Κοντονή ως υπουργό Δικαιοσύνης για χάρη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ειδικότερα, ερωτηθείς τι θα έκανε αν ήταν στη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά «αν αυτά γίνονταν όλα χωρίς γνώση του Τσίπρα ασφαλώς δε θα στήριζα Παππά, αν γίνονταν εις γνώση μου ασφαλώς και θα τον στήριζα».

«Ο Παπαγγελόπουλος ήταν οργανικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς; Γιατί ο Τσίπρας τον κράτησε τέσσερα χρόνια υπουργό; Κατάφερε να ‘’φάει΄’ τον Κοντονή που ήταν σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Κοντονής προσπάθησε να βάλει φρένο στις μεθοδεύσεις Παπαγγελόπουλου ως υπουργός, ο Τσίπρας κράτησε τον Παπαγγελόπουλο και έδιωξε τον Κοντονή. Γιατί τον κράτησε; Επειδή μίλαγε με καλά λόγια για τη σύζυγο του Καμμένου; Ή τον κράτησε επειδή μίλαγε καλά για τον Μιωνή και του ζητούσε λεφτά; Τον κράτησε γιατί μέσω Παπαγγελόπουλου προσπαθούσε να ασκήσει πιέσεις στη Δικαιοσύνη για να κλείσει εμάς φυλακή.

Ξενογιαννακοπούλου: Δεν υπήρξε παρακρατική λειτουργία, τώρα δημιουργείται τοξικό κλίμα

Σχολιάζοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις σχετικά με τις αποκαλύψεις της εφημερίδα «Παραπολιτικά», αλλά και την ηχητική συνομιλία – ντοκουμέντο για Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η κ. Ξενογιαννακοπούλου, μιλώντας στο MEGA είπε ότι ο κ. Παππάς έχει ήδη κάνει μια δήλωση για την εν λόγω ηχογράφηση, η οποία είναι «προϊόν υποκλοπής, είναι παράνομη και έγινε εν αγνοία του». Ο ίδιος έκανε την αυτοκριτική του σε σχέση με τα λεγόμενά του, ωστόσο υπήρξε προσπάθεια αποσιώπησης και επιλεκτικών αναφορών, υποστήριξε.

«Σε κάθε περίπτωση, η Όλγα Γεροβασίλη και ο Φώτης Κουβέλης πήγαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσαν συγκεκριμένη αναφορά σχετικά με την υπόθεση αυτή, ότι δηλαδή, δημιουργεί ένα πολύ επικίνδυνο κλίμα συνολικά για τη δημοκρατία, ένα αντιθεσμικό, ένα κλίμα που έρχεται να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός» και συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για «επιλογή αντιπερισπασμού από την αποτυχία στην οποία οδηγήθηκε στην πράξη η περίφημη σκευωρία και η προανακριτική επιτροπή της βουλής και από τις υποθέσεις αδιαφάνειας και κατανομής πόρων χωρίς λογική κριτηρίων και χωρίς να δίνονται στοιχεία στο κοινοβούλιο».

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρή, υποστήριξε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου. «Θα συνεχίσουμε να προασπίζουμε τη δημοκρατία και τη διαφάνεια και να είμαστε κοντά στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού  λαού», είπε σχετικά.

Όσον αφορά την παρακρατική λειτουργία επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η βουλευτής ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε παρακρατική λειτουργία, αντιθέτως «τώρα βλέπουμε μια παρακρατική αντιθεσμική λειτουργία, η οποία διοχετεύει κασέτες, ηχογραφήσεις και δημιουργεί τοξικό κλίμα σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα