Φορολογικό νομοσχέδιο : Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής – Ποιοι επωφελούνται

18:13 7/11/2019 - Πηγή: In.gr

Από ώρα σε ώρα αναμένεται να δοθεί προς διαβούλευση το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί έως το τέλος του μήνα από τη Βουλή.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θέλει να αξιοποιήσει τη διαδικασία της διαβούλευσης, ώστε να ενσωματώσει τις παρατηρήσεις και να προχωρήσει σε περαιτέρω διορθωτικές κινήσεις μετά τη δημόσια διαβούλευση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Στο παρά ένα πάντως της δημοσιοποίησης, μετά τις αντιδράσεις από φορείς, επαγγελματίες αλλά και απλούς φορολογούμενους, το υπουργείο

Οικονομικών αποφάσισε να βελτιώσει τη διάταξη που αφορά την υποχρεωτική συγκέντρωση αποδείξεων στο ύψος του 30% του πραγματικού εισοδήματος και όχι εκείνου που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Την ίδια στιγμή, οι επιτελείς του υπουργείου αποφάσισαν για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως άνεργοι, συνταξιούχοι και οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, να μην υπολογίζεται το 30% των αποδείξεων στο συνολικό εισόδημα αλλά να αφαιρούνται απ΄ αυτό μία σειρά δαπανών όπως είναι οι δόσεις των στεγαστικών δανείων ή το μηνιαίο ενοίκιο που καταβάλλεται για την 1η κατοικία της οικογένειας.

Τις αλλαγές, τις παγίδες καθώς και ποιοι επωφελούνται από το φορολογικό νομοσχέδιο αναλύουν, μιλώντας στο One Channel, ο οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ», Ντίνος Σιωμόπουλος, και η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου.

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα