Φορ περιοχής

06:44 3/9/2019 - Πηγή: In.gr

Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στη Σούπερ Λίγκα. Για τον προγραμματισμό. Να πέφτει το ματς της Τούμπας με του AEL FC Arena το ένα πάνω στο άλλο. Λες κι αν ένα από τα δύο άρχιζε στις 5 μ.μ. θα χάλαγε η σούπα. Το δίδαγμα της δεύτερης αγωνιστικής ήταν ότι ακόμα και σ’ αυτό το υποβαθμισμένο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Ειδικότερα όταν οι αποκαλούμενοι μεγάλοι προέρχονται από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ πήγε να

μπλέξει με τον Πανιώνιο, μετά την ισοφάριση του Τσιλούλη αλλά τελικά καθάρισε στο 74′ ο Σφιντέρσκι. Στη Λάρισα ο κυριότερος αντίπαλος που είχε να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός ήταν η κούραση. Από το παιχνίδι στο Κράσνονταρ και το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής. Ο Πέδρο Μαρτίνς, δεδομένου ότι το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω εθνικών ομάδων, δεν έκανε ούτε μία αλλαγή στη βασική ενδεκάδα. Λογικό η ομάδα να υστερεί σε φρεσκάδα.

Κούραση

Παρά ταύτα ο Ολυμπιακός έλεγξε το παιχνίδι στο 100%. Προηγήθηκε νωρίς με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βαλμπουενά. Κι είχε τα πρώτα 45 λεπτά όλα δικά του. Με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί. Κέρδισε το πέναλτι από σπρώξιμο του Μπέρτου, είχε μια κεφαλιά που έδιωξε ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, πέτυχε δύο γκολ επίσης με κεφαλιές που ακυρώθηκαν από το VAR (στη δεύτερη περίπτωση ωστόσο, ο σκόρερ καλυπτόταν και το γκολ έπρεπε να μετρήσει). Κ

υνηγός περιοχής που είναι πάντα μέσα σε όλες τις φάσεις. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να ελέγχει το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πήραν κάποια μέτρα στο γήπεδο. Μοναδική φορά που απείλησαν, με σουτ έξω από την περιοχή στις καθυστερήσεις. Στην οικονομία του πρωταθλήματος, οι βαθμοί είναι που μετράνε και οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν ρεαλιστές. Παιχνιδάρα στη Λαμία με την τοπική ομάδα και τον Ατρόμητο να μένουν στο 2-2. Το γκολ της χρονιάς ίσως από τον Βέλλιο.

Σεισμός

Ο τεκτονικός σεισμός του αποκλεισμού από τη Σλόβαν έχει προκαλέσει ανεπούλωτα ρήγματα στον ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα με το FFP τον υποχρεώνει να ψάξει να βρει από αλλού εγγυημένα έσοδα. Κάπως έτσι έκανε την ανάγκη φιλότιμο και ξανασυζητάει με την ΕΡΤ. Η επανάσταση του pay per view έχει το κόστος της. Αν επρόκειτο άλλωστε για πετυχημένη συνταγή, θα την είχαν ακολουθήσει οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Θέμα Φερέιρα δεν υφίσταται. Ο Σαββίδης στηρίζει τους προπονητές και σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα (Αναστασιάδης, Τούντορ), με το παραπάνω. Με τριετές συμβόλαιο άλλωστε και ετήσιες αποδοχές 2 εκατ. ευρώ, η απόλυση θα έχει τεράστιο κόστος. Σε πρώτη φάση λοιπόν, υπέβαλε την παραίτησή του αυτός που τον επέλεξε. Ο αθλητικός διευθυντής Μάριο Μπράνκο. Κι έδωσε ο ΠΑΟΚ 2,5 εκατ. στην Μπράγκα για να σπάσει τη ρήτρα του Φερέιρα. Τη μοναδική ομάδα όπου έχει δουλέψει στην καριέρα του, στα δύο μόλις χρόνια θητείας του στους πάγκους.

Ταμπούρι

Μια ομάδα που προηγούμενος προπονητής της ήταν ο Πεσέιρο και επόμενος ο Σα Πίντο. Οι νίκες και οι ήττες έχουν ονοματεπώνυμο. Κάποιος έχει δουλέψει για να εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ αυτός ο ΟΦΗ. Να μη φοβηθεί τον Παναθηναϊκό, να μην το ρίξει στο ταμπούρι, να τον παίξει και να τον κερδίσει στα ίσα. Ο 41χρονος Γιώργος Σίμος (φωτογραφία κάτω) είναι επιλογή του Γιάννη Σαμαρά. Από την κοινή τους θητεία στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Ως ποδοσφαιριστής δεν έκανε καριέρα υψηλού επιπέδου. Προπονητικά ξεκίνησε το 2012 (μέχρι το 2016) στις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 2016-17 βοηθός στην Ομόνοια κι ακολούθως στις Ακαδημίες της ΑΕΚ. Ο Γιάννης Σαμαράς δεν φοβήθηκε να πάρει το ρίσκο να τον εμπιστευθεί και μέχρις στιγμής δικαιώνεται στο 100%. Ο Γιώργος Σίμος πέφτει με τη μία στα βαθιά. Στην πρώτη του δουλειά σαν πρώτος προπονητής, στη Σούπερ Λίγκα.

Μπαρουτοκαπνισμένος

Στο πρώτο του παιχνίδι φεύγει με το 1-1 από το Βικελιδης. Στο δεύτερο σκοτώνει τον Παναθηναϊκό. Παρουσιάζοντας μια ομάδα που όχι μόνο παίρνει αποτελέσματα, αλλά παίζει ποδόσφαιρο (το ματς στο ΟΑΚΑ τελείωσε με 6-12 τελικές και μοιρασμένη την κατοχή). Αντίστοιχα, σε Νταμπίζα και Δώνη χρεώνεται το ναυάγιο του Παναθηναϊκού. Για τις αστοχίες και την καθυστέρηση στις μεταγραφές, ο πρώτος. Για λάθος επιλογές και κακή διαχείριση, ο δεύτερος (έξω ο Κολοβέτσιος για να παίξει ο Νούνες, πρώτη αλλαγή ο Χατζηγιοβάννης, κ.λπ.). Στην κορυφή (μαζί με την Ξάνθη) ο ΝΠΣ Βόλος (όπως και η Ξάνθη). Η Δημοτική Ομάδα, όπως την αποκαλούν ειρωνικά οι οπαδοί των άλλων ομάδων της πόλης. Εργο Χουάν Φεράντο, που την έχει στα χέρια του από τη Γ’ Εθνική. Εχοντας αρχίσει αυτή τη δουλειά από τα 18 του, στα 38 θεωρείται ένας μπαρουτοκαπνισμένος προπονητής. Αναμενόμενη η παραίτηση Παντελίδη στον Αρη. Το γυαλί με τον Καρυπίδη είχε ραγίσει προ πολλού.

Αντικλείδια

«Είμαι εδώ για να σας παρουσιάσω τον νέο μας τεχνικό διευθυντή. Του δίνω τα κλειδιά. Αυτός θα αποφασίζει για όλα». Τάδε έφη ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, στην παρουσίαση του Ιλια Ιβιτς. Πριν αλέκτορα φωνήσαι (τρεις μέρες μετά) διαβάζεις στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ: «Με προσωπική απόφαση του Δ. Μελισσανίδη τέλος ο Τσόσιτς από την ΑΕΚ». Προφανώς υπάρχουν και αντικλείδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα