Φον ντερ Λάιεν για κοροναϊό : Οι πολίτες ανησυχούν και δικαίως

21:43 29/10/2020 - Πηγή: In.gr

Την ανάγκη για «υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη» με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν η οποία συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 κρατών-μελών.

Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε σε ανάρτησή της στο Twitter: «Απόψε συζητώ την κατάσταση του Covid-19 με τους ηγέτες της ΕΕ. Οι πολίτες ανησυχούν και κουράζονται, δικαίως».

«Αλλά χρειαζόμαστε υπομονή, πειθαρχία και αλληλεγγύη, για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση αυτού του ιού»

προσθέτει η επικεφαλής της Κομισιόν.

Tonight I am discussing the COVID-19 situation with EU leaders.

People are worried & tired, legitimately.

But we need patience, discipline and solidarity, to slow down the spread of this virus.

The EU is working hard on all aspects of the crisis. pic.twitter.com/FDemb29wHI

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) October 29, 2020

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Σαρλ Μισέλ θα ζητήσει από τους ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν συλλογικά στο ζήτημα των rapid test.

Ντε Κρόο : Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση ενωμένοι

Την ανάγκη να σταθεί ενωμένη η ΕΕ στην αντιμετώπιση του κοροναϊού τόνισε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

«Απόψε συζητώ μέσω τηλεδιάσκεψης με τους ευρωπαίους συναδέλφους μου σχετικά με την ευρωπαϊκή διαχείριση της κρίσης του Covid-19» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κρίση ενωμένοι».

Νέα μέτρα από την Κομισιόν

Χθες,  από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υιοθετήθηκε μια νέα δέσμη μέτρων, με την οποία η Κομισιόν ευελπιστεί στην καλύτερη κατανόηση της εξάπλωσης του ιού και της αποτελεσματικότητας της αντιμετώπισης του.

Ειδικότερα, σκοπός των μέτρων θα είναι η ενίσχυση των στοχοθετημένων τεστ, η ανίχνευση επαφών και η βελτίωση των εκστρατειών εμβολιασμού.

«Παρ’ όλο που τα κράτη μέλη είναι καλύτερα προετοιμασμένα και πιο συντονισμένα από ό,τι στους πρώτους μήνες της πανδημίας, οι πολίτες, οι οικογένειες και οι κοινότητες σε όλη την Ευρώπη εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν έναν άνευ προηγουμένου κίνδυνο για την υγεία και την ευημερία τους», αναφέρει η Επιτροπή, που έλαβε τις αποφάσεις λίγες ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της 29ης Οκτωβρίου για το συντονισμό των δράσεων αντιμετώπισης του Covid-19.

Keywords
Τυχαία Θέματα