Φιλιππίνες : Τουλάχιστον 4 νεκροί από τον τυφώνα Γκόνι, τον ισχυρότερο για το 2020

17:08 1/11/2020 - Πηγή: In.gr

Μπορεί να πλησιάζει σιγά-σιγά στο στο τέλος του, αλλά το 2020 δείχνει ακόμα τις «ορέξεις» του καθώς ο ισχυρότερος τυφώνας της χρονιάς χτυπάει αυτές τις ώρες τις Φιλιππίνες.

Πρόκειται για τον τυφώνα Γκόνι, έναν από τους πιο ισχυρούς τυφώνες που ακουμπάει σε στεριά στην πρόδφατη ιστορία, ο οποίος έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 4 νεκρούς και απίστευτες καταστροφές.

A super typhoon

— the world's strongest this year— has made landfall in the eastern Philippines.

Over a million residents in the typhoon's path have been evacuated, with authorities describing conditions as "catastrophic". pic.twitter.com/OaXNRrO9Hi

— DW News (@dwnews) November 1, 2020

Ο τυφώνας Γκόνι ή Ρόλι, όπως αποκαλείται στις Φιλιππίνες, συνοδεύεται από δυνατές βροχές, ανέμους ταχύτητας 215 χιλιομέτρων/ώρα και ριπές που μπορεί να φτάσουν έως και τα 265 χλμ./ώρα.

Ο Γκόνι έφτασε στο νησί Καταντουάνες των Φιλιππίνων σήμερα γύρω στις 05:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος του Σαββάτου) συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 225 χιλιομέτρων την ώρα, οι οποίοι σάρωσαν στέγες, έριξαν δέντρα και προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες.


Ο υπερτυφώνας Goni χτυπάει αυτή τη στιγμή τις Φιλιππίνες με ταχύτητες ανέμων που προσεγγίζουν τα 300-310 χλμ/ώρα και…

Posted by Forecast Weather Greece on Saturday, 31 October 2020

Ο τυφώνας Γκόνι, ο οποίος είχε αρχικά καταταχθεί στην κατηγορία των «υπερτυφώνων», υποβαθμίστηκε κατά το πέρασμά του από την νήσο Λουζόν κατευθυνόμενος προς την Μανίλα, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

A six-hour time lapse of Super Typhoon Goni.

Spotted yesterday by Himawari-8: https://t.co/oMcfEUrUvU. pic.twitter.com/1HMpnZXHlD

— CIRA (@CIRA_CSU) October 30, 2020

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

«Καταστροφικοί άνεμοι και έντονες ως καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις» αναμένονται τις προσεχείς 12 ώρες στις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο τυφώνας, και κυρίως στις επαρχίες που βρίσκονται κοντά στην πρωτεύουσα, προειδοποιούσε η υπηρεσία αυτή χθες Σάββατο, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη σε αυτές τις ζώνες».

Ο Γκόνι έφτασε στις Φιλιππίνες μια εβδομάδα μετά τον Μολάβε, ο οποίος έπληξε την ίδια περιοχή και προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων. Επίσης πλημμύρισε μεγάλη αγροτική περιοχή προτού συνεχίσει την πορεία του προς το Βιετνάμ.

HAPPENING NOW – Footage from Albay, a province in the Philippines located in the Bicol Region in Luzon, as Super Typhoon #Goni makes landfall.

This footage is sent by my friend who's from Albay. Let's pray for everyone's safety.#RollyPH #Philippines #BicolRegion pic.twitter.com/KnrJ1vQH9i

Keywords
Τυχαία Θέματα