Φαβορί για ΠΑΟΚ ο Άμπελ Φερέιρα

20:48 29/6/2019 - Πηγή: In.gr

Ο χρόνος πιέζει την ομάδα του ΠΑΟΚ, η οποία τη Δευτέρα (1/7) φεύγει για την Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και τα τηλέφωνα των στελεχών του Δικέφαλου έχουν πάρει φωτιά ψάχνοντας τον διάδοχο του Ρουμάνου.

Στα υπόψιν είναι ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα, αλλά πρώτη επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ είναι ο Άμπελ Φερέιρα.

Ο 40χρονος Πορτογάλος προπονητής της Μπράγκα είναι πιο ψηλά από όλους στη λίστα του

Δικέφαλου για την τεχνική ηγεσία της ομάδας, αλλά η περίπτωσή του δεν είναι εύκολη καθώς έχει συμβόλαιο με την πορτογαλική ομάδα.

Τη σεζόν 2017-18 ο Φερέιρα ήταν υποψήφιος για καλύτερος προπονητής στην πατρίδα του, αλλά το βραβείο κατέληξε Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να πληρώσει τη Μπράγκα για να σπάσει το συμβόλαιο του 40χρονου τεχνικού, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους πιο ανερχόμενους προπονητές της Πορτογαλίας.

Ο Άμπελ Φερέιρα ανέλαβε τη Μπράγκα το καλοκαίρι του 2017. Πριν είχε δουλέψει στις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στη Β΄ ομάδα αυτής, αλλά και στη Β’ ομάδα της Μπράγκα. Τη σεζόν 2017-18 η Μπράγκα υπό τις οδηγίες του είχε εντυπωσιακή πορεία και μάζεψε 75 βαθμούς (24 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες με 74-29) μένοντας πίσω μόνο από την Πρωταθλήτρια Πόρτο (88β.), την Μπενφίκα (81β.) και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (78β.)

Τη χρονιά που πέρασε την οδήγησε ξανά στην 4η θέση (67 βαθμοί, 21 νίκες, 4 ισοπαλίες, 9 ήττες με 56-37 γκολ) πίσω μόνο από Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα