Εύβοια: Βίντεο που «κόβει την ανάσα» από το εσωτερικό ιταλικού καναντέρ

14:42 16/8/2019 - Πηγή: In.gr

Το Twitter της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ιταλίας ανέβασε στο Twitter ένα συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το Καναντέρ κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία και η Ισπανία ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Ελλάδας για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και μέσω του προγράμματος αντιμετώπισης φυσικών

καταστροφών RescEU. Στην Εύβοια επιχείρησαν 2 ιταλικά και ένα ισπανικό αεροσκάφος.

Prosegue l'attività internazionale della flotta aerea dei #vigilidelfuoco impegnata in #Grecia nell'ambito del Meccanismo europeo di Protezione Civile. Nella clip le operazioni svolte oggi nella zoma a Sud-Est di #Atene @eu_echo @DPCgov #rescUE pic.twitter.com/MU4Kr1hJTm

— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) August 15, 2019

Βίντεο από το πιλοτήριο του ιταλικού καναντέρ ανέβασε και ο Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος είναι Ευρωπαίος Επίτροπος υπεύθυνος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση.

Fires in #Greece

First deployment of #rescEU assets!

Firefighting planes from #Italy & #Spain in action fighting the fires.

Our immediate response proves the added value of #rescEU which makes our response more robust, quick & efficient.

© IT Civil Protection @eu_echo pic.twitter.com/ouhvoF8f5X

— Christos Stylianides (@StylianidesEU) August 15, 2019

Τα ξένα πληρώματα που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς της Εύβοιας θα βραβευθούν αύριο από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Εύβοια έχει κάψει 24.000 στρέμματα γης, ενώ τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δείχνουν» ότι είναι πολύ πιθανό να υπήρξε εμπρησμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα