Εύβοια : «Σωθήκαμε από τύχη» – Δραματικές οι περιγραφές κατοίκων στο MEGA

23:06 9/8/2020 - Πηγή: In.gr

Τις στιγμές αγωνίας και τρόμου που έζησαν το βράδυ της νεροποντής περιγράφουν στο MEGA οι κάτοικοι. Οι μαρτυρίες για τον τρόπο που βίωσαν την καταστροφή και για το πώς κατάφεραν να διασωθούν αυτοί και οι οικογένειές τους είναι συγκλονιστικές.

«Δεν ήξερα εάν ο σύζυγός μου ζούσε ή είχε πνιγεί»

Μία γυναίκα έζησε τον απόλυτο τρόμο όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν τον σύζυγό της και εκείνη εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι της.

«Ο άνδρας μου βγήκε να δει τι συμβαίνει και τον παρέσυρε το νερό. Κοιτάχτε το νερό στον δρόμο και

εγκλωβίστηκα με δυο παιδιά και τη γιαγιά στο υψηλότερο σημείο. Δεν ξέραμε αν ζει ή αν είναι πνιγμένος… μετά από μιάμιση ώρα κάποιος τον περισυνέλλεξε και μας πήρε τηλέφωνο».

«Δεν υπάρχουν λόγια, απλά νιώθεις ότι πνίγεσαι και δεν μπορείς να σώσεις τα παιδιά σου γιατί ανεβαίνει η στάθμη του νερού. Είναι τρομερό».

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων οι οποίοι κατάφεραν να σωθούν από την σφοδρή κακοκαιρία η οποία στοίχησε ανθρώπινες ζωές.

«Σωθήκαμε από τύχη»

Ο κύριος Θανάσης νιώθει τυχερός, καθώς όπως είπε όταν τα νερά έφτασαν στο σπίτι του ήταν ξύπνιος.

«Ήμασταν εδώ και ευτυχώς που ήμασταν ξύπνιοι και δεν πνιγήκαμε γιατί αν κοιμόμασταν σίγουρα θα είχαμε πνιγεί… τα ρούχα που φοράω είναι από τους γείτονες, τα δικά μου είναι όλα μέσα δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα».

«Μας έσωσαν με το ελικόπτερο»

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία γυναίκας, την οποία διέσωσε μαζί με τα ανήλικα παιδιά της, ελικόπτερο από ταράτσα.

«Κοιτάξαμε από το παράθυρο και είχαν πλημμυρίσει όλα και έπρεπε να βγούμε από το παράθυρο γιατί οι πόρτες δεν ανοίγανε. Ευτυχώς ήρθαν και μας πήρανε».

Όλα έγινα μέσα σε λίγα λεπτά. Τα όσα έζησαν όμως θα τα θυμούνται για πάντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα