Ερντογάν : Σε 5-6 χρόνια θα κατασκευάσουμε το δικό μας μαχητικό

14:02 26/11/2019 - Πηγή: In.gr

Νέο κάλεσμα προς τους τούρκους πολίτες να αφήσουν το δολάριο και εμπιστευτούν την τουρκική λίρα απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια χρονική περίοδο όπου ο πληθωρισμός της χώρας καταγράφει τα χαμηλότερα επίπεδα.

Υπενθυμίζεται πως ένα έτος πριν ο πληθωρισμός στη χώρα ανήλθε πάνω από το 25%.

«Αφήστε το δολάριο και τα υπόλοιπα νομίσματα. Ας πάμε πίσω στα χρήματα, την τουρκική λίρα. Η τουρκική λίρα δεν χάνει αξία πια. Ας δείξουμε τον πατριωτισμό μας», ανάφερε ενώπιον των μελών του AKP ο τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα,

ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία σχεδιάζει να έχει το δικό της μαχητικό αεροσκάφος, κατασκευασμένο στην επικράτεια της χώρας, σε 5-6 χρόνια.

Τι είπε για τους S-400

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε τονίσει πως αξιωματούχοι από την Τουρκία και τις ΗΠΑ θα καταβάλλουν προσπάθειες έως τον Απρίλιο προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη για την αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400.

Προηγουμένως, ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέεφ σημείωσε ότι η σύμβαση, με την οποία η Ρωσία θα παραδώσει στην Τουρκία τη δεύτερη συστοιχία των πυραυλικών συστημάτων S-400, αναμένεται να υπογραφεί τον επόμενο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα