Επιβεβαιώθηκε το VW T-Roc R

16:10 5/2/2019 - Πηγή: In.gr

Η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε με ένα teaser video την προσθήκη μιας ισχυρότερης και σπορ προσανατολισμού έκδοσης στην γκάμα του T-Roc η οποία θα υιοθετήσει τα απολύτως αναγνωρίσιμα διακριτικά R, με ό,τι αυτά συνεπάγονται για τις προδιαγραφές του.

Αν και επί του παρόντος η VW, δεν δίνει διευκρινίσεις για τις ακριβείς προδιαγραφές της νέας έκδοσης, αντισταθμίζει αυτή την «παράλειψη» με ένα σαφές ως προς τις προθέσεις των ανθρώπων της

γερμανικής φίρμας σε σχέση με τις προοπτικές επιδόσεων του μοντέλου, video το οποίο δίνει μια γεύση από τις δοκιμές εξέλιξής του στην πίστα του Nurburgring με τον Peter Solberg στην θέση του οδηγού.

Παρά το επιμελές καμουφλάζ που περιβάλλει το VW T-Roc R, όπως έχει προκύψει από προηγούμενες «ανεπίσημες» εμφανίσεις του ως δοκιμαστικού πρωτότυπου, διαθέτει ένα μεγαλύτερο spoiler το οποίο καταλαμβάνει όλο το πλάτος του μπροστινού τμήματος και τροχούς 19 ιντσών αντίστοιχης σχεδίασης με του Golf R.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι χαρακτηριστικές απολήξεις της εξάτμισης οι οποίες έχουν συμπαρασύρει επί το επιθετικότερο τη σχεδίαση του πίσω τμήματος ενώ είναι σαφές ότι η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί.

Σε ό,τι αφορά τώρα την αθέατη πλευρά του και τον κινητήρα που θα αναλάβει να του εξασφαλίσει επιδόσεις αντίστοιχες με τα διακριτικά R, η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι θα υιοθετήσει το δίλιτρο turbo κινητήρα που εφοδιάζει το Golf R, αποδίδοντας 310 ίππους σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι το κατά πόσο η VW θα διατηρήσει την ίδια ονομαστική ισχύ και στην περίπτωση του VW T-Roc R, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό.

Όπως και να έχει, θα μάθουμε πολύ σύντομα καθώς σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις, τα αποκαλυπτήρια αναμένονται σε μικρό χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα