Επίθεση στη Μόσχα: Συνεχείς πυροβολισμοί και εκρήξεις με νεκρούς και τραυματίες

19:56 19/12/2019 - Πηγή: In.gr

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στο κέντρο της Μόσχας, στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB (πρώην KGB) στην περιοχή Λιουμπιάνκα, το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό, ενώ η ρωσική εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη πηγή της, μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι τρεις. Επίσης, δύο εργαζόμενοι της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας έχουν σοβαρά, μεταδίδει το Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το

περιστατικό «τρομοκρατική ενέργεια», ενώ το πρακτορείο Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο μαρτυρία, ότι σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της FSB έχει σημειωθεί έκρηξη.

Είχε προηγηθεί ένοπλη επίθεση, την οποία επιβεβαίωσε και η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, κάνοντας γνωστό ότι άγνωστος άνοιξε πυρ κοντά στην έδρα της. Το Reuters αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη στην είσοδο του κτιρίου.

Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης έχει πέσει νεκρός, τα δε στοιχεία του ταυτοποιούνται. Ωστόσο, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται θέλουν οι δράστες, οι οποίοι επιτέθηκαν στο κτίριο της FSB, να είναι τελικά τρεις και όχι ένας.

Ειδικές δυνάμεις και σωρεία πυροβολισμών

Στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί αναπτύχθηκαν εξ’ αρχής ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν, ενώ οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους προσωρινά.

Πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Στα πρώτα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας διακρίνονται πολίτες σε κεντρικούς δρόμους να τρέχουν πανικόβλητοι προς κάθε κατεύθυνση αμέσως μετά τους πυροβολισμούς, ενώ αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει την περιοχή.

Νεκρός αστυνομικός

Λίγη ώρα αργότερα ακούστηκαν νέοι πυροβολισμοί στο ίδιο σημείο, ενώ ένας αστυνομικός εθεάθη να κείτεται αναίσθητος στο έδαφος, με την αστυνομία να επεκτείνει την περιοχή αποκλεισμού κοντά στο σημείο των πυροβολισμών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν ενημερώθηκε για το περιστατικό έξω από το κτίριο της FSB.

Police have cordoned off the streets around the Lubyanka headquarters of Russia’s Federal Security Service in Moscow after 3 security guards were shot dead, according to the Izvestia news website pic.twitter.com/637mTAqHID

— QuickTake by Bloomberg (@QuickTake) December 19, 2019

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα «τρομοκρατική ενέργεια» μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κτήριο της FSB βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας, μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από το Κρεμλίνο. Η περιοχή είναι πολύ δημοφιλής για ντόπιους και τουρίστες για τα εστιατόρια και τα μαγαζιά, καθώς και για τα αξιοθέατα των γιορτών.

FSB shooting is considered 'act of terrorism', one officer killed

MORE: https://t.co/9x1ImhusCr#MoscowShooting pic.twitter.com/JcZ8YmrnO9

— RT (@RT_com) December 19, 2019

Shooting in Moscow

– Man opens fire near FSB HQ
– Reports of 3 killed
– Gunman ‘neutralized’, identity still unknown – FSB
– Assault rifle gunfire heard
– Area sealed off

MORE: https://t.co/8YUySWHHRK pic.twitter.com/8vhkFdhehq

— RT (@RT_com) December 19, 2019

Доложили, что в здании ФСБ на Лубянке стрельба. В городе введён план "Сирена".

По неподтверждённой информации, погибли два сотрудника pic.twitter.com/nq44gIWl5M

— Путин говорит (@CzarSays) December 19, 2019

#MoscowShooting #UPDATE

– 1 officer confirmed dead
– Attack committed by lone gunman
– Gunman ‘neutralized’, identity still unknown
– Incident treated as 'act of terrorism' – FSB

MORE: https://t.co/9x1ImhusCrpic.twitter.com/RaxQN052TC

— RT (@RT_com) December 19, 2019

Видео из центра Москвы, где у здания ФСБ произошла стрельба pic.twitter.com/y5XpKXtxuN

— Александр Коц (@sashakots) December 19, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα