Επελαύνει ο χιονιάς – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία απόψε και αύριο

19:10 25/12/2018 - Πηγή: In.gr

Από το βράδυ της Δευτέρας σαρώνει τη χώρα ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που έφερε ήδη τα πρώτα προβλήματα στην Βόρεια Ελλάδα.

Από τα ξημερώματα των Χριστουγέννων η Μακεδονία δοκιμάζεται με πολύ χαμηλές θερμοκρασίας ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας στα λευκά ντύθηκαν πολλές ορεινές περιοχές της χώρας.

Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται αυτή την ώρα σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Δυτική Μακεδο΄ναι όπου χιονίζει τις περισσότερες περιοχές.

Μέσα σε 12 ώρες το θερμόμετρο

σημείωσε ραγδαία πτώση, ενώ το ψυχρό κύμα κινείται κατά μέσο όρο με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων την ώρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν στα ορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου και από το βράδυ και στα ορεινά της Κρήτης και των Κυκλάδων. Σποραδικές καταιγίδες θα πέσουν ενώ οι βόρειοι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν έως 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός.

Για αύριο, Τρίτη αναμένεται να συνεχισθούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν και θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσει στα ορεινά. Τη νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχε΄ς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στη Χαλκιδική, με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στην Κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τη νύχτα στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά των νησιών του βόρειου Αιγαίου.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία βόρειοι τοπικά 8 μποφόρ.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά των νησιών του βόρειου Αιγαίου.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιαία βόρειοι τοπικά 8 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα