Επαναλειτουργούν οι εκθέσεις αυτοκινήτων στην Κίνα

17:10 20/3/2020 - Πηγή: In.gr

Σχεδόν το 90% των εκθέσεων στην Κίνα ξεκίνησε να επαναλειτουργεί αν και προς το παρόν, στο 53% της κανονικής κίνησης, όπως υποδεικνύουν οι πρώτες αναφορές που φτάνουν από την αχανή ασιατική χώρα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ένωσης αντιπροσώπων αυτοκινήτων στην Κίνα η οποία έχει 8.393 μέλη, η κίνηση ποικίλλει ανάλογα την φίρμα αλλά και την πόλη όπου βρίσκεται η εκάστοτε έκθεση.

Αναλυτικότερα, στις εκθέσεις που πωλούν αυτοκίνητα από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες η κίνηση είναι χαμηλότερη, φτάνοντας στο 35% της κανονικής κίνησης για τη συγκεκριμένη

εποχή.

Αντιθέτως στις εκθέσεις αυτοκινητοβιομηχανιών του «εξωτερικού» η κίνηση έχει φτάσει το 54% σε σχέση με τα κανονικά επίπεδα ενώ ακόμα υψηλότερο είναι το ποσοστό στις εκθέσεις πολυτελών αυτοκινήτων που ανέρχεται σε 57%.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις, οι λιανικές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 47% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου στην Κίνα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι αρμόδιες κινεζικές αρχές.

«Σε ορισμένες πόλεις οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να επιστρέψουν στην κανονικότητα, ωστόσο η ανασφάλεια των καταναλωτών είναι έκδηλη. Είναι απίθανο να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε κανονικά επίπεδα πριν τα τέλη Μαρτίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κινεζικός σύνδεσμος αυτοκινητοβιομηχάνων.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία ότι το 9,2% των εκθέσεων αυτοκινήτων που λειτουργούν στην Κίνα δεν άνοιξε αυτήν την εβδομάδα καθώς δεν πήρε την απαραίτητη κυβερνητική έγκριση η οποία δίνεται αφού εξασφαλιστεί ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να παράσχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας για εργαζόμενους αλλά και καταναλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα