Ένας στους δύο Βρετανούς θεωρεί λάθος το Brexit

20:16 5/12/2018 - Πηγή: In.gr

Λάθος θεωρεί την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 49% των Βρετανών, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της YouGov. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό από το 2016, όταν και διεξήχθη το δημοψήφισμα.

Συγκεκριμένα, μόλις το 38% των Βρετανών εξακολουθεί να στηρίζει το Brexit, καθώς το 49% θεωρεί λάθος την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή

Ένωση.

Σύμφωνα με ευρήματα δημοσκόπησης της YouGov, η πλειοψηφία των πολιτών του «νησιού» τάσσεται εναντίον του Brexit, ενώ το 70% θεωρεί «φτωχές» τις επιδόσεις της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αξίζει να σημειωθεί το ποσοστό «υπεροχής» των πολέμιων του Brexit έναντι των υπέρμαχων, βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016, όταν και διεξήχθη το δημοψήφισμα.

Την ίδια ώρα, μόλις το 20% των Βρετανών θεωρεί ότι η Τερέζα Μέι έφερε μία «καλή» συμφωνία για τους όρους αποχώρησης από την ΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδόν το 50% απορρίπτει το σχέδιο του Brexit, το οποίο θα τεθεί προς ψηφοφορία στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ μόλις το 27% τάσσεται υπέρ της προτεινόμενης συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τερέζα Μέι αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην προσπάθεια υπερψήφισης του σχεδίου Brexit, το οποίο έχει ήδη λάβει το πράσινο «φως» από τους ηγέτες της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα