Ενα γιατρό για τη Σίφνο

10:27 27/5/2020 - Πηγή: In.gr

Βρισκόμαστε σε έναν φανταστικό τόπο που περιβάλλεται από θάλασσα. Τόπο σε απόσταση 2 ωρών ακτοπλοϊκός από την πρωτεύουσα της φανταστικής αυτής χώρας. Εκεί ζούνε μόνιμα μεταξύ άλλων και 500 παιδιά με τις οικογένειες τους που πολλαπλασιάζονται κάθε καλοκαίρι από χιλιάδες επισκέπτες. Η τοπική Αρχή του τόπου αυτού ζητάει –σχεδόν εκλιπαρεί- την κεντρική διοίκηση της χώρας να στελεχωθεί το ιατρείο της με έναν παιδίατρο. Αυτό συμβαίνει καιρό. Αυτό που δεν συμβαίνει είναι η μετάβαση γιατρού στο νησί. Οι αρμόδιοι θα ξέρουν

πως τα παιδιά στο νησί αυτό είναι άτρωτα, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Όπως αντιλαμβάνεστε το νησί αυτό είναι στην Ελλάδα και είναι η Σίφνος. Όπως θα διαβάσετε στο επίσημο έγγραφο που έχουμε στα χέρια μας, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη παιδίατρου για το πολυδύναμο ιατρείο της Σίφνου. Η δημοτική αρχή του νησιού με απόφαση δημάρχου Μαρίας Ναδάλη αιτείται τη διενέργεια ΕΔΕ (ύστερα από σχετική πρόταση της δημοτικής συμβούλου κας Θεολόγου-Βλαχουτσάκου Φραγκίσκας) για τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ που χειρίστηκαν τα δυο πρόσφατα αιτήματα για αεροδιακομιδή ασθενών. Οι δεδομένες ελλείψεις που προκύπτουν βάση ρεπορτάζ στις δομές υγείας του νησιού εφόσον ικανοποιηθούν θα δημιουργήσουν αίσθηση περαιτέρω ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες και θα είναι σε θέση να αντιμετωπισθούν περισσότερα και σοβαρότερα περιστατικά πρωτοβάθμια από το πολυδύναμο ιατρείο του νησιού.

Όλο αυτό το διάστημα το διακύβευμα ήταν και είναι να παραμείνουμε ασφαλείς. Οι περιφερειακοί, νησιώτικοι και μειονεκτούντες δήμοι της χώρας δικαιούνται να αισθάνονται ασφαλείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ_ΥΠΟΜΝΗΜΑ_13.5

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα