Ειρωνικό tweet Κυρίτση για ανασχηματισμό: Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση

08:12 18/2/2019 - Πηγή: In.gr

Δεν έχουν τέλος οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη… διεύρυνση που επιχείρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βάζοντας στο κυβερνητικό σχήμα τους Θάνο Μωραϊτη και Άγγελο Τόλκα.

Μετά τα προειδοποιητικά «πυρά» από την ομάδα των 53+ αλλά και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

σχετικά με την υπουργοποίηση των κ.κ Μωραϊτη και Τόλκα, ήρθε σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης να στείλει μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος για την δυσαρέσκεια που υπάρχει.

Με ένα άκρως ειρωνικό tweet ο κ. Κυρίτσης «Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+».

Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.

Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+. https://t.co/czugsA0YCw

— Γιώργος Κυρίτσης (@giorgoskyritsis) February 17, 2019

Υπενθυμίζεται πως έντονη ήταν η αντίδραση του Παναγιώτη Κουρουμπλή χθες, ο οποίος καυτηρίασε την είσοδο των δύηο πασοκογενών στελεχών στο υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι σαν να προσχωρήσω εγώ στη ΝΔ μετά από όσα έχω πει…».

Την ίδια στιγμή, με άρθρο του Παύλου Κλαυδιανού το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Εποχή» και αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα «Commonality», το διαδικτυακό βήμα της τάσης των 53+ στο διαδίκτυο χαρακτηρίζει «λάθος» την υπουργοποίηση του Θάνου Μωραϊτη και του Άγγελου Τόλκα ενώ τονίζει με νόημα ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συζήτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την παραμονή του ανασχηματισμού.

«Η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες, κατ΄ αρχάς ως προς αυτό» τονίζει ο αρθρογράφος και εξηγεί:

«Ως ενεργά στελέχη με τοποθετήσεις τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν τώρα μοναδική τροφή στον αντικυβερνητικό Τύπο για το αγαπημένο του έργο φθοράς της κυβέρνησης. Σε μια στιγμή που δημιουργείται θετικό ρεύμα προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στον ανένταχτο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, το οποίο η αντιπολίτευση προσπαθεί να ανακόψει δια της διαβολής ότι «το δέλεαρ είναι οι υπουργικές θέσεις», είναι το λιγότερο λάθος να επιλέγονται δύο στελέχη εκ του ΚΙΝΑΛ και να δίνουν έδαφος στην υπονόμευση».

Keywords
Τυχαία Θέματα