Ειδικός εισαγγελέας : Επαφές Κόεν με Ρωσία για συνέργεια με την εκστρατεία Τραμπ

02:53 8/12/2018 - Πηγή: In.gr

Ρώσος αξιωματούχος πρότεινε τον Νοέμβριο του 2015 σε μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «πολιτική συνέργεια», σύμφωνα με νέο υπόμνημα που κατέθεσε την Παρασκευή ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

Στο επτασέλιδο έγγραφο, ο ειδικός εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικός δικηγόρος και έμπιστος του Τραμπ,

δήλωσε ότι τον Νοέμβριο του 2015 – προτού ο μεγιστάνας ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 – ήρθε σε επαφή με Ρώσο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν «άτομο της εμπιστοσύνης» της κυβέρνησης, που πρότεινε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ «πολιτική συνέργεια» και «συνέργεια σε κυβερνητικό επίπεδο».

«Να επιβληθεί μεγάλη ποινή φυλάκισης»

Παράλληλα, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν ζήτησε να επιβληθεί «μεγάλη ποινή φυλάκισης» στον Μάικλ Κόεν επειδή εξαγόρασε τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελ εκ μέρους του πελάτη του και για φοροδιαφυγή.

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος στις δύο αυτές κατηγορίες τον περασμένο Αύγουστο και συνεργάζεται με την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

Αργότερα, σήμερα, ο Μιούλερ αναμένεται να κάνει τη δική του πρόταση για τον Κόεν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο για τις συζητήσεις που είχε σχετικά με την κατασκευή ουρανοξύστη του Οργανισμού Τραμπ στη Μόσχα.

Για την κατηγορία αυτή ο δικηγόρος δήλωσε επίσης ένοχος την περασμένη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα