Εγινε αντικείμενο συναλλαγής η ψήφος Θεοχαρόπουλου για τις Πρέσπες; Και από ποιούς;

22:13 20/1/2019 - Πηγή: In.gr

Στις 10 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν από 10 ημέρες το in.gr είχε δημοσιεύσει αποκλειστικό ρεπορτάζ που αφορούσε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και τις σχέσεις του με το ΚΙΝΑΛ καθώς και τη στάση του γύρω από τη συμφωνία των Πρεσπών. Τίτλος του άρθρου: «Τι έταξε ο Τσίπρας στον Θεοχαρόπουλο για να πάει ΣΥΡΙΖΑ;»

Μετά τις αποκαλύψεις του ίδιου του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ότι και η Φώφη Γεννηματά του προσέφερε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ,

αποδεικνύεται ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Τότε η ΔΗΜΑΡ έσπευσε να διαψεύσει τέτοια σενάρια περί συναλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, με απόλυτη βεβαιότητα γράφαμε τότε, τονίζουμε και σήμερα ότι υπήρξε προσέγγιση του Θανάση Θεοχαρόπουλου με στελέχη της ΔΗΜΑΡ και ανταλλάγματα προκειμένου να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Γράφαμε τότε: Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει προσεγγίσει τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, ζητώντας του να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ενταχθεί δηλαδή ο Θεοχαρόπουλος, μαζί με όλη τη ΔΗΜΑΡ στο κυβερνών κόμμα.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές φέρεται να τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσφέρει στον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ πολιτικά ανταλλάγματα προκειμένου να ενισχύσει την κυβερνητική πλειοψηφία και να αισθάνεται άνετος όταν θα πάει στη Βουλή και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ ο Θεοχαρόπουλος ανέφερε στην Κ.Ε. του κόμματος: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

Από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

Αλλες πηγές έλεγαν ότι ο Θεοχαρόπουλος είπε ότι και από τον ΣΥΡΙΖΑ τον προσέγγισαν. Τι άραγε να έχει συμβεί;

Εγιναν παζάρια;

Είναι φανερό ότι τις τελευταίες ημέρες η ψήφος του πρώην πλέον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και προέδρου της ΔΗΜΑΡ είχε γίνει αντικείμενο συναλλαγής. Είτε θα κέρδιζε η «πρόταση» του Αλέξη Τσίπρα είτε της Φώφης Γεννηματά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κόμμα δεν είχε μια θέση πιο κοντά στην ψήφιση της συμφωνίας, κάτι που αποδέχθηκε η Κεντρική Επιτροπή. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κλειδώνει την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και μένει να αποδειχθεί αν υπήρξε όντως συναλλαγή, είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά.

Ομως, το να… θυμάται ότι κάποιοι του έκαναν πρόταση από τη μια ή την άλλη πλευρά, τώρα που διαγράφηκε είναι αν μην τι άλλο προκλητικό.

Μένει να ξεκαθαριστεί αν η ΔΗΜΑΡ που μένει πλέον μόνη της αλλά που δεν καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, θα μπορέσει να κατέβει στις εκλογές αυτόνομα. Ή θα προσχωρήσει -ως μόνη λύση- στον ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα. Αλλωστε, πλέον οι πόρτες του Κινήματος Αλλαγής έκλεισαν, ένα Κίνημα που απέτυχε παταγωδώς να φέρει την Αλλαγή και που μένει πλέον ως ΠΑΣΟΚ να κάνει συνέδριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εξελέγη βουλευτής όχι σε κάποια εκλογική περιφέρεια αλλά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα