Δολοφονία φοιτήτριας: Διώξεις για βιασμό και ανθρωποκτονία

22:34 4/12/2018 - Πηγή: In.gr

Ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς επίσης και για βιασμό, άσκησε σήμερα το βράδυ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου κ. Φερεντίνος στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία της φοιτήτριας οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν αύριο στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό και η δίωξη ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη.

Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου λίγα χιλιόμετρα μακριά από την θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Αύριο οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, εκεί όπου αναμένεται να διαλευκανθούν αρκετά κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η φοιτήτρια.

Πώς οι Αρχές βρήκαν τους δράστες

Οπτικό υλικό από κάμερα ασφαλείας καταστήματος, καθώς και οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες της 21χρονης φοιτήτριας αποτέλεσαν τους κρίσιμους παράγοντες που έκαμψαν την αντίσταση του 19χρονου Αλβανού, ο οποίος τα ξημερώματα της Τρίτης, ύστερα από μαραθώνια ανάκριση ομολόγησε ότι συμμετείχε στην στυγερή δολοφονία της.

Ωστόσο ο έτερος εμπλεκόμενος, ο 21χρονος Έλληνας – γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Ρόδου- συνεχίζει να αρνείται την εμπλοκή του, παρά το βίντεο-ντοκουμέντο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Σε αυτό διακρίνεται ένα λευκό βανάκι -το οποίο ανήκει στον πατέρα του νεαρού Έλληνα- να σταματά σε σημείο κοντά στο σπίτι της άτυχης κοπέλας. Στη συνέχεια εκείνη επιβιβάζεται και το όχημα απομακρύνεται από την περιοχή.

Ο 21χρονος Ροδίτης συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία του φόνου, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον 19χρονο Αλβανό φίλο του, ο οποίος έχει αναφέρει πως γνώρισε την Ελένη Τοπαλούδη μέσα από τα social media.

«Πριν μία εβδομάδα ήθελαν να πάρουν εμένα»

Σοκάρει καταγγελία κοπέλας από τη Ρόδο η οποία υποστηρίζει ότι πριν το τραγικό περιστατικό, ο ένας από τους δράστες της είχε ζητήσει να «περάσει να την πάρει από το σπίτι της με έναν φίλο του» όμως εκείνη αρνήθηκε.

Η ίδια αναφέρει ότι μία εβδομάδα πριν το έγκλημα, είχαν στείλει και σε εκείνη μήνυμα για να την βγάλουν βόλτα. Εκείνη όμως αρνήθηκε και μάλιστα, μετά τη δολοφονία της κοπέλας έχει δώσει τη σχετική συνομιλία στην Αστυνομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα