Διαβατά : Ο γραμματέας Σύρων πήγε στο μπάρμπεκιου, ήπιε, έφαγε και έκανε κήρυγμα στους πρόσφυγες

18:39 11/11/2019 - Πηγή: In.gr

Τίποτα παραπάνω παρά ένα φιάσκο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το ρατσιστικό πανηγύρι που στήθηκε την Κυριακή στα Διαβατά.

Ωστόσο πέρα από τις δηλώσεις των οργανωτών του μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ που στήθηκε κοντά στον καταυλισμό των προσφύγων, πολλά ερωτηματικά «άφησαν» και οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα των Σύρων Ελλάδας.

Ο κ. Ανουάρ Μπάκρι όχι μόνο πήγε έφαγε και ήπιε στην εκδήλωση

κατά των προσφύγων, δηλαδή κατά των συμπατριωτών του, αλλά πήρε και το μέρος της μικρής ομάδας που αποφάσισε να κάνει μπάρμπεκιου, λέγοντας εν ολίγοις… «Καλά κάνουν. Αν θέλετε κάντε το κι εσείς. Αλλιώς απλά ανεχτείτε το».

Υποστήριξε επαναλαμβάνω την ομάδα που εν τέλει βρήκε απέναντί της τόσο τους περισσότερους κατοίκους από τα Διαβατά, καθώς οι περισσότεροι ούτε που πλησίασαν στην εκδήλωση, όσο και διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις, οι οποίες διαδήλωσαν και τους ανάγκασαν να κάνουν το πανηγύρι της ντροπής λίγα μέτρα πιο εκεί.

Ο Ανουάρ Μπάκρι λοιπόν κρατώντας μία μπύρα στο χέρι βγήκε και είπε στους δημοσιογράφους τα εξής:

«Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι ισλαμικό κράτος. Οποίος θέλει να πιει την μπύρα του μπορεί, όποιος θέλει να φάει το σουβλάκι του μπορεί να το κάνει ελεύθερα».

Ο γγ των εν Ελλάδι Σύριων προσφύγων συμμετείχε στο bbq στα Διαβατά, λέγοντας ότι εδώ είναι Ελλάδα και οχι ισλαμικό χαλιφατο και οι συμπατριώτες του είναι ελεύθεροι να αφομοιωθούν στον δυτικό τροπο ζωής.

Δείτε σύντροφοι τι σανο σας ταιζουν οι ινστρουχτορες της Αριστερας pic.twitter.com/KhqVdge76P

— Georgy Zhukov (@GeorghyZhukov) November 10, 2019

Ο Ανουάρ Μπάκρι λοιπόν κάλεσε τους συμπατριώτες αν επιθυμούν να αφομοιωθούν και τον δυτικό τρόπο ζωής… να φάνε κι εκείνοι χοιρινό, να πιουν μπύρες ή να καταργήσουν την μαντίλα.

Και ενώ μπορεί κάποιος να πει πως το κάλεσμα σε έναν νέο τρόπο ζωής που ουσιαστικά αντιβαίνει με τους «νόμους» της θρησκείας τους, θα έβρισκε άλλους θετικούς, άλλους αρνητικούς και άλλους ουδέτερους, δυστυχώς ο κοινός παρονομαστής που πρέπει να εξετάσει κάποιος στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι άλλος.

Ποιος; Το γεγονός πως ο ΓΓ των Σύρων της Ελλάδας τα είπε όλα αυτά στο μπάρμπεκιου που διοργανώθηκε με σκοπό κάποιοι να «τιμωρήσουν» -τους συμπατριώτες του – τσικνίζοντας χοιρινό.

Όσο για το ποιος είναι ο Ανουάρ Μπάκρι. Αυτό που βρήκαμε είναι πως ο ίδιος επαγγέλλεται δικηγόρος με ειδίκευση στο Διεθνές και το Προσφυγικό Δίκαιο και πως έχει ταχθεί κατά της ονομασίας των Σκοπίων ως Βόρεια Μακεδονία.

Ο Γενικός Γραμματέας των Σύρων της Ελλάδας έχει επίσης κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής με τον Βασίλη Λεβέντη, ενώ είχε δηλώσει πως σε περίπτωση εκλογής του θα διέθετε όλες τις απολαβές του στους αστέγους του Δυτικού τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα