Διαδικτυακό σοκ για το σήμα της Expo 2025 στην Οζάκα της Ιαπωνίας

08:00 2/9/2020 - Πηγή: In.gr

Πριν λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα το σήμα της Διεθνούς Έκθεσης που θα λάβει χώρα στην Οζάκα το 2025 και η επιλογή πυροδότησε ένα διαδικτυακό σοκ.

Από 5.984 προτάσεις -οι οποίες κατέληξαν στο τελικό στάδιο εκτίμησης να είναι πέντε- επελέγη ένα κόκκινο κυκλικό ον με πέντε γουρλωτά μάτια.


Brandnew Expo Logo Revealed

Today, the final meeting of the

jury for the 2025 World Exposition in Japan logo competition selected the best entry .
The logo will be used as the official logo

Click HERE for details. https://t.co/PYl0w1unpw#Expo2025#logo pic.twitter.com/8mxfMwDg6v

— ◎Japan Association for the 2025 World Exposition (@expo2025japan) August 25, 2020

View this post on Instagram

完全に一致したのでオファー待ちする事にしました。 #expo2025 #大阪関西万博 #いのちの輝き #まちがいさがしの間違いの方に生まれてきたような気でいたけどまちがいさがしの正解の方じゃきっと出会えなかったと思う #中西怪奇菓子工房。

A post shared by 中西怪奇菓子工房。 (@mogitoru) on Aug 25, 2020 at 6:43pm PDT

Το νέο σήμα για την Expo 2025 σχεδιάστηκε όπως αναφέρει το ΑΠΕ από ομάδα επικεφαλής της οποίας ήταν ο γραφίστας-ντιζάινερ Tamotsu Shimada, ο οποίος δανείστηκε στοιχεία από την Expo 1970 και τα φαντάστηκε εκ νέου ως αλυσίδα του DNA.

Μέσα σε 24 ώρες από τη δημοσιοποίηση του σήματος, η υποδοχή από το ιαπωνικό κοινό μετατοπίστηκε από σύγχυση σε αηδία και, τελικά, σε λατρεία.

Γρήγορα, στους Ιάπωνες άρχισε να αρέσει το «Inochi no Kagayaki-chan (Η μικρή λάμψη της ζωής)», ένα τρυφερό παρατσούκλι, δάνειο από το θέμα της Διεθνούς Έκθεσης, και αγκάλιασαν το κόκκινο ον.

View this post on Instagram

And now for something wholesome for this #twipsytuesday. On this week, the emblem for the #expo2025osaka has been revealed, and with a mixed response at the start, the Japanese audience has warmed up to #inochinokagayakikun. We wish the new emblem best of luck. #expo2000 #twipsy #exposeeum #expo2025 #osaka2025 #inochinokagayaki #いのちの輝きくん #いのちの輝き

A post shared by RL (@rabidleroyplz) on Aug 31, 2020 at 11:06pm PDT

Εικονογράφοι και αρτοποιοί μέχρι πλέκτες και μοναχοί άρχισαν να δημιουργούν εμπνεόμενοι από αυτό, και οι δημιουργίες τους κατέκλυσαν το διαδίκτυο: Εκπληκτική είναι η εικόνα που δημιούργησε ο Naoki Saito, επίσημος εικονογράφος καρτών Pokemon.

Ο Kenta Matsunaga, ιδιοκτήτης του αρτοποιείου Boulangerie BASSE στο Τόκιο, ζύμωσε και φούρνισε μια εκδοχή τσουρεκιού του σήματος. Ο βουδιστής μοναχός Chikai Matsuzaki ξαναφαντάστηκε το σήμα ως κομποσκοίνι προσευχής (μάλιστα δημιούργησε και μια σύντομη τελετή, βασισμένη στο θέμα της έκθεσης).

Ο καλλιτέχνης manga γνωστός με το ψευδώνυμο Tsukumizu και δημιουργός της σειράς manga «Girls’ Last Tour» έδωσε μια αξιολάτρευτη εικόνα.

Το στούντιο πλεκτικής Yoshieda Seisakujo έκανε πλεκτό το σήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα