ΔΕΘ: Με την ανάμνηση του Ρουβά και της Φουρέιρα…

11:16 14/8/2020 - Πηγή: In.gr

Τι είναι τελικά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης; Ποιο είναι – μιας και ζούμε στην εποχή της κυριαρχίας των social media- το προφίλ της; Η αν προτιμάτε, με την παραδοσιακή έννοια των όρων, ποια είναι η φυσιογνωμία της και ποιος ο ρόλος της;

Η βασική ερώτηση μαζί με ότι άλλο την συνοδεύει  ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά την επιλογή της κυβέρνησης – προφανώς λόγω των υποδείξεων των επιδημιολόγων- να ματαιώσει τη φετινή διοργάνωση. Προσπερνώ στα γρήγορα τις αντιρρήσεις που διατύπωσε για την ματαίωση της 85ης ΔΕΘ η κα

Κατερίνα Νοτοπούλου (διετέλεσε για ένα χρονικό διάστημα 6 με 7 μηνών υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, δοκίμασε την τύχη της ως υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης και στις εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ) και …πηγαίνω κατευθείαν στο δελτίο τύπου της ίδιας της ΔΕΘ. Διαβάζω: «Ο εθνικός εκθεσιακός φορέας συνεχίζει να βρίσκεται στις επάλξεις, σχεδιάζοντας το μέλλον.

Η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας ξεπερνά κάθε οικονομική διάσταση και στο πλαίσιο αυτό η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Σεπτέμβριο. Όμως ο κορυφαίος θεσμός της Θεσσαλονίκης, που μετρά 94 χρόνια Ιστορίας και 84 διοργανώσεις, δεν θα σιγήσει, καθώς τις ημέρες της Έκθεσης η ΔΕΘ-Helexpo θα διοργανώσει ένα πολιτικο-οικονομικό φόρουμ, δηλώνοντας παρούσα στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων μηνών».

Αλλά, πριν φτάσουμε στην απάντηση ή τις απαντήσεις ας διαβάσουμε μαζί ένα απόσπασμα από δελτίο τύπου της ΔΕΘ με ημερομηνία 13-9-2019 και τίτλο: «Καθηλωτική» η συναυλία του Σάκη Ρουβά. Το απόσπασμα: «Τον χαρακτήρα της ως μιας μεγάλης γιορτής, στην οποία συμμετέχει όλη η Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώνει καθημερινά η ΔΕΘ, που και χθες συγκέντρωσε χιλιάδες επισκέπτες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο.

Χθες το απόγευμα την 84η ΔΕΘ επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος, ο οποίος δήλωσε φίλος του θεσμού. Αφού ξεναγήθηκε στα περίπτερα, μεταξύ των οποίων σε αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”, παρέλαβε από τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΔΕΘ-Helexpo τιμητική πλακέτα για τη διαχρονική του συμπαράσταση και στήριξη στη ΔΕΘ.

Ο Σάκης Ρουβάς κυριολεκτικά “απογείωσε” το χθεσινό βράδυ, καθώς η συναυλία του συγκέντρωσε χιλιάδες θαυμαστές του, οι οποίοι και τον αποθέωσαν.

Η συνέχεια σήμερα στην κεντρική σκηνή της ΔΕΘ αναμένεται εξίσου «συγκλονιστική», αφού στις 21:30 η Ελένη Φουρέιρα θα “καθηλώσει” το κοινό της έκθεσης. Μαζί της και ο Αναστάσιος Ράμμος».

Τελικά, τι είναι η «Έκθεση»; Μια μεγάλη λαϊκή γιορτή που περιλαμβάνει τις επισκέψεις αγάπης και την ευλογία του Παναγιωτάτου (εντός των ορίων της Μητροπόλεως του) Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, την «απογείωση» του Σάκη Ρουβά και την «καθήλωση» της Ελένης Φουρέιρα, το περίπτερο 12 – το αποκαλούμενο και περίπτερο των startup-, οι κρατικές συμμετοχές μαζί με εκείνες δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών, το περίπτερο της τιμώμενης χώρας, η πραμάτεια των Περιφερειών, η αναβίωση της εμποροπανηγύρεως με τα μέλια, τις γραβιέρες, τα υφαντά, τα βότανα και τις θερμάστρες;

Τι είναι η «Έκθεση»; Η ερώτηση ζητά απάντηση. Πάντως, σε κάθε περίπτωση δεν είναι μια σύγχρονη εμπορική έκθεση – σαν και εκείνες που αρμόζουν στην εποχή μας. Γιατί αν ήταν δεν θα περίμενε την απόφαση του μεγάλου πελάτη (Κράτος) αλλά θα είχε κάνει τα δικά της κουμάντα εδώ και καιρό… Οι διοικούντες την ΔΕΘ γνώριζαν ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού ότι ο covid-19 δεν … μαζεύεται – ακόμη και στην περίπτωση που δεν γνώριζαν θα μπορούσαν να προσφύγουν στην γνώμη ενός ή περισσοτέρων επιδημιολόγων και στη βάση αυτών των εκτιμήσεων να διαμορφώσουν τα σενάρια τους. Όλα τα άλλα, τα «ακούω» βερεσέ…

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΕΘ, Ρουβά, Φουρέιρα…,deth, rouva, foureira…