Δείτε εικόνες από το σημείο του ατυχήματος στο σταθμό ΗΣΑΠ στην Κηφισιά

14:30 7/7/2020 - Πηγή: In.gr

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας με αποτέλεσμα να τραυματίσουν δέκα άτομα.

Το ατύχημα συνέβη στον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται

στην ολισθηρότητα λόγω βροχής.

Τα φρένα του συρμού δεν έπιασαν και έτσι προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας του σταθμού.

Tα πρώτα στοιχεία για τις συνθήκες του εκτροχιασμού αναφέρουν ότι για κάποιο λόγο ο μηχανοδηγός δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα με αποτέλεσμα να σημειωθεί το ατύχημα.

Ο επικεφαλής της δύναμης της Πυροσβεστικής αντιπύραρχος Γιώργος Πετρόπουλος που βρέθηκε στο σημείο του ατυχήματος και μίλησε στο MEGA.

Όπως είπε, υπάρχουν δέκα ελαφρά τραυματίες από την πρόσκρουση του βαγονιού στο τοιχίο, οι οποίοι έχουν παραληφθεί από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για περίθαλψη.

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, διαπιστώθηκε ότι το τρένο  δεν σταμάτησε την πορεία του και δεν φρέναρε πιθανώς λόγω ολισθηρότητας από την βροχή ή λόγω άλλης βλάβης με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο στηθαίο στο τέλος της διαδρομής.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι ακριβείς αιτίες για το ατύχημα θα διερευνηθούν.

Σε Ευαγγελισμό και Ερυθρό Σταυρό διακομίστηκαν οι τραυματίες.

Ευτυχώς η πρόσκρουση δεν ήταν δυνατή και κανένας από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα καθώς και δύναμη της Πυροσβεστικής.

Όπως έγινε γνωστό, πέντε από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και πέντε στον Ερυθρό προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πηγές του ΗΣΑΠ αναφέρουν ότι δεν πρόκειται επί της ουσίας για εκτροχιασμό, αλλά για πρόσκρουση του συρμού στην άκρη της αποβάθρας στο σταθμό της Κηφισιάς, λόγω ολισθηρότητας. Το ατύχημα έγινε στις 12.15′ το μεσημέρι και η κυκλοφορία των συρμών στη γραμμή 1 αποκαταστάθηκε περίπου μία ώρα αργότερα.

ΣΤΑΣΥ: Δεν υπήρξε εκτροχιασμός – Γίνεται έρευνα για το συμβάν

Την εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ η οποία υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε εκτροχιασμός.

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως «σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό «ΚΗΦΙΣΙΑ», προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού».

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ, τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω της πρόσκρουσης 8 επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Ευαγγελισμός». Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους. Η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά».

Μάρτυρας: Τα τρένα είναι σαράβαλα

«Δεν πρόλαβα αυτό το τρένο στα Άνω Πατήσια για ένα λεπτό. Δεν το πρόλαβα και πήρα το δεύτερο, αλλιώς θα είχα τραυματιστεί κι εγώ. Είναι παλιάς τεχνολογίας (και γι’ αυτό συνέβη αυτό). Ζητάνε 10 εκατ. ευρώ για να κάνουν υπογειοποίηση των παλιών από τον Πειραιά. Δεν παίρνουν καινούργια τρένα. Όσο καλά κι αν οδηγούν, τα τρένα είναι σαράβαλα, δεν μπορούμε να μπούμε μέσα», αναφέρει χαρακτηριστικά  μάρτυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα