Δει δη χρημάτων

07:33 20/7/2019 - Πηγή: In.gr

Επιβάλλεται να βάζεις στόχους. Ακόμα κι αν είναι δύσκολοι. Ακόμα κι αν από πρώτη άποψη δείχνουν εξωπραγματικοί. Αν δεν προσπαθήσεις, δεν γίνεται τίποτα. Το εγχείρημα PAO Alive κάθε άλλο είναι παρά εύκολο. Κάτω από τις συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες. Στο τραπέζι αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο δεδομένα. Το οικόπεδο στον Βοτανικό και η θέληση, το πάθος, η τρέλα μπορείς να πεις, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Αντε να βάλουμε και την καλή διάθεση που δείχνουν κυβέρνηση και δήμος. Για όλα τα άλλα, το έχει πει πρώτος καμιά 25αριά αιώνες πίσω ο Δημοσθένης.

«Δει δη χρημάτων, ω άνδρες Αθηναίοι, και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι των δεόντων». Και για τους «άνδρες Παναθηναϊκούς» ζητούμενο είναι τα χρήματα. Καμιά κατοσταριά εκατομμύρια για τα δύο γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Δεν είναι και λίγα. Και μια σειρά από λεπτομέρειες που δεν τις λες και διαδικαστικές.

Πορτοφόλια

Δεν γίναμε σοφότεροι από τις χθεσινές τοποθετήσεις του Δ. Γιαννακόπουλου. Περισσότερο μίλησε για να κρατήσει ζεστό το θέμα. Οτι σε προσωπικό επίπεδο είναι από πάνω και το δουλεύει σε καθημερινή βάση. Τα 293.000 ευρώ (έως χθες το μεσημέρι) που έχουν συγκεντρωθεί, για τον καταρχήν στόχο των 20 εκατ., είναι σταγόνα στον ωκεανό. Το ότι «τα μεγάλα πορτοφόλια δεν έχουν συνδράμει» ακόμα, αναμενόμενο. Σε ποιο βαθμό όμως υπάρχουν αυτά τα «μεγάλα πορτοφόλια»; Οταν έσκασε η φούσκα της πολυμετοχικότητας, μην τον είδατε τον Παναή. Ενας «ξένος» με τον Παναθηναϊκό, ο Γιάννης Αλαφούζος, σήκωσε το βάρος. Μόνος του. Και απεφεύχθη η χρεοκοπία. Στην ΑΕΚ, με την «Αγια-Σοφιά» να είναι ορατή, ούτε ένα χέρι δεν βρέθηκε για να βγάλει από τσέπη το μεγάλο πορτοφόλι. Που στην ΑΕΚ, ειρήσθω εν παρόδω, το έκαναν εύκολο. Ρίξανε την ομάδα στη Γ’ Εθνική και καθαρίσανε. Ολα τα χρέη, σβου. Ζερό.

Χρέη

Πιστόλι σε Εφορία, ΙΚΑ, ποδοσφαιριστές, προπονητές, εργαζομένους, τρίτους και ξεκινάμε από την αρχή ελεύθεροι βαρών. Κι η ομάδα πορεύεται από το 2013 έσοδα – έξοδα, χωρίς κανείς να βάζει λεφτά. Ο δρόμος του Παναθηναϊκού είναι ο δύσκολος. Ο Δ. Γιαννακόπουλος διευκρίνισε χθες ότι «είναι πρώιμο να μιλήσουμε με τον κ. Αλαφούζο». Και είπε και τον καλό του λόγο. «Εχει αποδείξει ότι πονάει τον Παναθηναϊκό και προσπαθεί για το καλό του. Αλλοτε επιτυγχάνει, άλλοτε όχι». Πόσο εφικτή όμως είναι η μετάλλαξη της ΠΑΕ στο μοντέλο Μπαρτσελόνα; Χωρίς ιδιοκτήτη, με τις μετοχές στον Ερασιτέχνη και τα μέλη (κοντά στις 200.000 αριθμούν οι Καταλανοί) να εκλέγουν τη διοίκηση. Η πρόταση του Δ. Γιαννακόπουλου είναι να αναλάβει ο ίδιος τα χρέη και να παραχωρήσει ο Γ. Αλαφούζος τις μετοχές του, στον Ερασιτέχνη, έναντι 20 εκατ. Θα δεχθεί ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ;

Φούσκα

Οταν, με βάση τα επίσημα στοιχεία, τα λεφτά που έχει βάλει στον Παναθηναϊκό ανέρχονται στα 70 εκατομμύρια; Μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει ερήμην της ΠΑΕ που είναι ο Νο 1 πόλος. Θα πει κάποιος, αν αρχίσει να υλοποιείται το project Βοτανικός, όλα τα άλλα βρίσκονται. Καμιά φορά όμως δεν βρίσκονται. Κι ειδικότερα όταν στην προοπτική της θετικής εξέλιξης το brand name Παναθηναϊκός ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του. Ο Παναθηναϊκός έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Με τη μία φούσκα να σκάει μετά την άλλη. Πολυμετοχικότητα, Τσάκας, Παϊρότζ. Τζίφος το γήπεδο στο Γουδί, τζίφος το project ΟΑΚΑ που χειρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης. Ο Βοτανικός είναι η τελευταία ευκαιρία. Το σχέδιο είναι μεγαλεπήβολο, πολυέξοδο και αν ευοδωθεί, πράγματι αλλάζει τη μοίρα του Παναθηναϊκού. Κατά συνέπεια επανερχόμεθα στον Δημοσθένη και στο «δει δη χρημάτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δει,dei