Δ. Κωνσταντάρας στο One Channel: Μου λείπει η ενεργή δημοσιογραφία

00:05 9/8/2019 - Πηγή: In.gr

Στην εκπομπή One Talk μίλησε ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός Δημήτρης Κωνσταντάρας. Ο κ. Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στα κομβικά σημεία της ζωής του: την δημοσιογραφία, την πολιτική και φυσικά τον πατέρα του, τον αξέχαστο ηθοποιό Λάμπρο.

Για την δημοσιογραφική του πορεία, σχολίασε πως «ήμουν πάντοτε επιτελικός. Μου άρεσε να έχω μια γενική άποψη για το πώς θα είναι το έντυπο. Μου άρεσε να το προετοιμάζω. Να διευκολύνω την έκδοση της εφημερίδας ή ενός κομματιού της». Είχε τη τιμή να μάθει το επάγγελμα δίπλα σε κορυφαίους

του χώρου. «Η Ελένη Βλάχου, μου έκανε τη τιμή να μου ζητήσει να δουλέψω στην Καθημερινή μετά την επαναλειτουργίας της το 1974. Μου ζήτησε να δουλέψω κοντά της. Τότε δουλεύαμε δίπλα της.

Την βλέπαμε κάθε μέρα όλοι. Όπως και τον διευθυντή μας, τον Μίμη Παπαπαναγιώτου, που ήταν μορφή» σημείωσε. «Έχω δουλέψει ακόμα και με τον Κώστα Σκούρα, ο οποίος ήταν πολύ έξυπνος και γρήγορος δημοσιογράφος, αλλά και με τον Κώστα Καβαθά, από τους καλύτερους στον περιοδικό τύπο» είπε για να καταλήξει πως «μου λείπει η ενεργή δημοσιογραφία. Θα ήθελα να δουλεύω».

Όταν αναφέρθηκε στον πατέρα του, η φωνή του άλλαξε. «Ο πατέρας μου δε ζει δυστυχώς εδώ και 30 χρόνια. Ο πατέρας δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ανεξάρτητα κι αν έχεις βιώσεις προβληματικές καταστάσεις μαζί του. Για μένα ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ήταν ο μπαμπάς μου. Πάντα μπαμπά τον έλεγα» είπε συγκινημένος. Όσον αφορά την πολιτική του διαδρομή, δήλωσε πως είναι ενεργός.

«Είμαι μέσα από την πολιτική. Δεν έχω φύγει. Παρότι κάποιοι το θέλησαν. Έχω εκλεγεί βουλευτής, νομαρχιακός και δύο φορές δημοτικός σύμβουλος Αθηνών. Βέβαια είχα και δύο αποτυχίες. Αλλά άμα δε ξέρεις να χάνεις, μην ασχολείσαι με την πολιτική όπως επίσης και με το ποδόσφαιρο» τόνισε.

Ερωτηθείς για τα πρώτα βήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, σημείωσε πως «δε θέλω να προτρέξω. Πρώτον γιατί γνωρίζω προσωπικά τον Κυριάκο. Δε θέλω να επηρεαστώ από την γνωριμία. Επίσης, αυτό το διάστημα όλοι ασχολούνται με τον Μητσοτάκη. Πρέπει να περιμένουμε για να κρίνουμε» είπε και συμπλήρωσε ότι «επιπλέον, εγώ είμαι νεοδημοκράτης. Θα στραφώ εναντίον του κόμματός μου; ακόμα κι αν έχω διαφωνίες, που έχω διαφωνίες, δεν θα το κάνω».

Τέλος, μίλησε για τη φιλία του με το Γιάννη Σγουρό και για το γεγονός ότι παρότι έχουν διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες ο δημοσιογράφος πολιτεύτηκε μαζί του. «Ο Γιάννης είναι άξιος άνθρωπος. Έχει μια πολύ ωραία διαδρομή» υποστήριξε.

Πηγή: Onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα