Χρ. Κολώνας στο One Channel: Ο κύβος ερρίφθη για τη ΔΕΗ

22:23 7/11/2019 - Πηγή: In.gr

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Πέμπτη (7/11) το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με αυτό, καταργείται η μονιμότητα για όσους προσληφθούν στο εξής στην επιχείρηση, ενώ δεν θίγονται οι νυν εργαζόμενοι. Την αντίθεσή της, με τις ρυθμίσεις στα εργασιακά, εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου, η ΓΕΝΟΠ, ενώ εξέφρασε και τις επιφυλάξεις της για την απολιγνιτοποίηση.

Για

το θέμα αυτό μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του One Channel, ο οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα», Χρήστος Κολώνας.

«Ο κύβος ερρίφθη για τη ΔΕΗ», δήλωσε ο κ. Κολώνας, καθώς οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα έρχονται πια με ατομικές συμβάσεις εργασίας και όχι με βάση την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράφει η ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της εταιρείας. Οι ατομικές συμβάσεις θα επηρεάζουν το θέμα των αμοιβών, το θέμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αυτό σημαίνει πως αν η επιχειρησιακή σύμβαση της ΓΕΝΟΠ είχε υψηλότερους μισθούς θα είναι χαμηλότεροι, αν είχε περισσότερες μέρες άδειας θα είναι λιγότερες και ό,τι άλλα προνόμια υπήρχαν δε θα ισχύουν πια», εξήγησε ο κ. Κολώνας.

Για τον τρόπο πρόσληψης των εργαζομένων ο κ. Κολώνας είπε πως «η επιτροπή της ΔΕΗ θα αποφασίζει για τα πρόσωπα που θα προσλαμβάνει.

Αυτό είναι μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης που ισχύει για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες», ενώ για την τιτλοποίηση των απαιτήσεων υποστήριξε πως «θα διέπεται από εκείνο των κόκκινων δανείων».

Πηγή: onetv.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα