Χρυσή Αυγή : Χαρά του κάθε φασίστα είναι ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει

12:50 12/10/2020 - Πηγή: In.gr

Μια χώρα που δεν μπορεί ούτε τις νίκες της Δημοκρατίας να χαρεί, έχει σοβαρό πρόβλημα… Δημοκρατίας.

Και αν είναι κάτι που αποδείχθηκε όλες αυτές τις ημέρες, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είναι ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πρόσφορο έδαφος για να σπέρνουν το μίσος τους οι ακραίοι, οι φασίστες.

Αντί να πανηγυρίζουμε για τη νίκη της Δημοκρατίας, γιατί ένα δικαστήριο κατάφερε μετά από 5,5 χρόνια να καταδικάσει τους

εχθρούς της χώρας, τι κάνουμε; Τσακωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα.

Πολιτικές αντιπαραθέσεις, σκοτωμών βουλευτών, χαμός με το πρωτοσέλιδο της «Αυγής». Στα social media μια απίστευτη ανθρωποφαγία έχει σαρώσει τους πάντες και τα πάντα.

Ένα σκηνικό εμφυλιοπολεμικό, δηλητήριο και μίσος έχει ξεχυθεί και δεν έχει σταματημό, με ευθύνη όλων των κομμάτων, κυρίως δε της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα… εκλογές, μια δυστοπική εικόνα της Ελλάδας που θα έπρεπε να χαίρεται γιατί είναι το μόνο κράτος που κατάφερε να αντιμετωπίζει τους ναζιστές.

Πώς φτάσαμε ως εδώ;

Πώς έχουμε καταφέρει να μετατρέψουμε αυτή τη νίκη σε ήττα;

Και είναι ήττα διότι οι… Χρυσαυγίτες με την πτώση τους έχουν καταφέρει να μπολιάσουν το μίσος στο πολιτικό σκηνικό.

Μα καλά. Εχουμε την καταδίκη της ναζιστικής οργάνωσης και σκοτωνόμαστε σα να μην υπάρχει αύριο για το ποιος είναι πιο… φασίστας από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου;

Ποιον ενδιαφέρει άραγε από τους δημοκρατικούς πολίτες πόσο συνέβαλε η ΝΔ ή πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάλυση της Χρυσής Αυγής;

Πόση ευτέλεια μπορεί να κρύβει αυτή η αντιπαράθεση για το αν ο Σαμαράς είναι ακροδεξιός ή αν ο Τσίπρας έριξε στα μαλακά τους χρυσαυγίτες; Κι αν η αλήθεια είναι κάπου στη μέση;

Πώς είναι δυνατόν εν έτει 2020 να ζητάμε πιστοποιητικό δημοκρατικών φρονημάτων ή ακόμη χειρότερα πιστοποιητικό αντιφασιστικών φρονημάτων;

Γιατί να επικρατούν οι διάφοροι «μπογδανισμοί», «πολακισμοί» και άλλοι –ισμοί που μόνο ξεφτίλα αναδύουν;

Ασχολούμαστε με το πώς μίλησε μια δημοσιογράφος για τη Μάγδα Φύσσα, ένα πρόσωπο που θα μείνει στην Ιστορία και στο συλλογικό υποσυνείδητο και δεν έχει ανάγκη κανέναν να πει για το τι είναι;

Τρώμε ατέλειωτες ώρες και πολύτιμο πολιτικό και κοινωνικό χρόνο προκειμένου να δούμε τι εννοούσε η «Αυγή», αν ταυτίζει τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη με τους νεοναζί, αν είναι η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα φοβερά κατήγγειλε ο Κοντονής για τον Ποινικό Κώδικα της προηγούμενης κυβέρνησης;

Αρρωστο πολιτικό κλίμα

Φτάνει πιά. Αυτό το άρρωστο πολιτικό κλίμα πρέπει να σταματήσει. Αυτή η χολή που χύνεται ένθεν κακείθεν πρέπει να τελειώσει εδώ.

Δεν βγάζει πουθενά ο εμφύλιος που στήνεται και που είναι η χαρά του κάθε φασίστα. Το αντίθετο μάλιστα, κάνει τρομερό κακό στη χώρα η οποία αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις. Οικονομικές, κοινωνικές, εθνικές και πολιτικές.

Η Ελλάδα, η πατρίδα μας χρειάζεται ένα ευρύτερο προοδευτικό, κοινωνικό μέτωπο που θα αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό, τον φασισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Η χώρα μας έχει ανάγκη από ένα πολιτικο-κοινωνικό restart που θα αποβάλει όλη αυτή την τοξικότητα, το ψέμα, τον εντυπωσιασμό για πολιτικά οφέλη, την ανθρωποφαγία.

Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού που σιχάθηκε αυτήν την αρρωστημένη κατάσταση. Που δεν αντέχει άλλο τις σκιαμαχίες και τις αντιπαραθέσεις που δεν πάνε τη χώρα μπροστά.

Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα οπτική του κόσμου, να βγει από την εσωστρέφεια, να πάψει να αναλώνεται σε πολεμικές που την κρατάνε πίσω.

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη να αφαιρέσει από πάνω της την υποκουλτούρα όλων των λούμπεν στοιχείων που την καταστρέφουν.

Γιατί η Ελλάδα και οι Ελληνες έχουν ανάγκη να γιορτάζουν τις νίκες της Δημοκρατίας. Και να μην επιστρέφουν στην εποχή του Εμφυλίου, που όπως και τότες ακολούθησε της μεγάλης νίκης κατά του ναζισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα