Χάος στη Βενεζουέλα: Πυροβολούν πολίτες που διαμαρτύρονται για το μπλακ άουτ

00:40 2/4/2019 - Πηγή: In.gr

Συνεχίζονται οι αναταραχές στη Βενεζουέλα με εκατοντάδες πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους θέλοντας να δείξουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης.

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και πολίτες διαδήλωσαν, πολλοί χτυπώντας σκεύη κουζίνας, άλλοι στήνοντας φλεγόμενα οδοφράγματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τέταρτη εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε έναν μήνα.

Σε μια προσπάθεια, όμως, να φιμωθεί η φωνή του λαού ένοπλες ομάδες, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανέλαβαν δράση,

πυροβολώντας κατά των πολιτών, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν νέες ταραχές στην πρωτεύουσα, το Καράκας.

FOTOS de los colectivos armados en la avenida fuerzas armadas de caracas @Gbastidas @jguaido @marcorubio @FedericoBlackB @Mmorin_informa @cristiancrespoj pic.twitter.com/25JSQrtGPJ

— NanoNews (@NanoNewsVE) March 31, 2019

Σε βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζονται ένοπλοι υποστηρικτές του Μαδούρο, οι επονομαζόμενοι και «Chavistas» να ανοίγουν πυρ κατά διαμαρτυρόμενων, με αποτέλεσμα μάλιστα να σημειωθούν και δύο τραυματισμοί.

Así esta Venezuela.
Es el plan implementado desde hace años por el régimen de Maduro.
Los colectivos son sus grupos delincuenciales civiles, armados para atacar a la población desarmada.
Populismo, polarización, corrupción, impunidad, escasez, represión.
CAOS.#Articulo187Ya pic.twitter.com/DKGt4EsD9c

— ABPMexico (@AbpMexico) April 1, 2019

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι η ηλεκτροδότηση θα γίνεται με δελτίο για 30 ημέρες, καθώς τα προβλήματα που άρχισαν να εκδηλώνονται την 7η Μαρτίου επιμένουν.

«Ενέκρινα ένα σχέδιο τριάντα ημερών» ώστε να εξασφαλιστεί η «ισορροπημένη» ηλεκτροδότηση ώστε η παραγωγή, οι συγκοινωνίες, η διανομή και η κατανάλωση να εκτυλίσσονται όσο πιο ομαλά γίνεται, καθώς και για να «εγγυηθούμε την ύδρευση» εξήγησε ο Μαδούρο μιλώντας σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Από την πλευρά του ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδο σχολίασε μέσω Twitter πως «η δικτατορία θέλει να μείνουμε στο σπίτι, κανείς δεν πρέπει να μείνει όλοι στους δρόμους! Δεν μπορούν να μας προσφέρουν τίποτα, νερό, φαγητό τώρα και ηλεκτρισμό».

Colectivos armados por el régimen venezolano dispararon en la avenida Fuerzas Armadas en Caracas contra ciudadanos pacíficos que protestaban el caos en los servicios #31mar pic.twitter.com/Cyuz6eN7Hd

— Ibéyise Pacheco (@ibepacheco) March 31, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα