Χαμενεΐ : Η στρατιωτική δράση κατά των ΗΠΑ δεν είναι αρκετή

10:26 8/1/2020 - Πηγή: In.gr

Νέα επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σχολιάζοντας τις πυραυλικές επιθέσεις της Τεχεράνης εναντίον αμερικανικών βάσεων στις ΗΠΑ στο Ιράκ.

«Χθες το βράδυ χαστουκίσαμε τους Αμερικανούς στο πρόσωπο» είπε στο διάγγελμά του το πρωί της Τετάρτης ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η στρατιωτική δράση του Ιράν

κατά των ΗΠΑ «δεν είναι επαρκής » για τον θάνατο του «μάρτυρα» Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Η παρουσία των ΗΠΑ είναι πηγή διαφθοράς στη Μέση Ανατολή και πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτήν. Έφεραν πολέμους, προκάλεσαν καταστροφή και διχόνοια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χαμενεΐ.

«Δε πρέπει να ξεχάσουμε τι συνέβη στο Ιράν» δήλωσε, ενώ  αναφέρθηκε και στον συνεργάτη του Κασέμ Σουλεϊμανί που έχασε τη ζωή του σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

«Ο Σουλεϊμανί ήταν θαρραλέος και με επιρροή. Ήταν ένας σπουδαίος πολεμιστής στο πεδίο μάχης. Ο Σουλεϊμανί όρθωσε το ανάστημα του στους Αμερικανούς νταήδες» σημείωσε.

«Δεν επαρκεί η στρατιωτική δράση»

«Η στρατιωτική δράση όπως αυτή δεν επαρκεί. Το σημαντικό είναι να τερματιστεί η φθοροποιός παρουσία της Αμερικής στην περιοχή», πρόσθεσε και ζήτησε εκδίκηση για τον θάνατο του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η δολοφονία του από τις ΗΠΑ δείχνει ότι η ιρανική επανάσταση είναι ζωντανή, υπογράμμισε επίσης, τονίζοντας σε αναφορά του στη Δύση ότι οι εχθροί του Ιράν είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και αυτό το «αλαζονικό σύστημα».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να απομακρύνουν την συμμαχική του Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το Ισραήλ και υπογράμμισε ότι η Χεζμπολάχ δρα ως τα χέρια και τα μάτια του Λιβάνου.

Ροχανί: Η Τεχεράνη θα κόψει το «πόδι» των ΗΠΑ στην περιοχή

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε τις ΗΠΑ σήμερα ότι η Ουάσινγκτον ίσως να «έκοψε το χέρι» του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, όμως σε απάντηση θα κοπεί το «πόδι» των Αμερικανών στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

Ο Ροχανί έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον βάσεων στο Ιράκ όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα