Μπολσονάρο: Μην αντιμετωπίζετε την πανδημία σαν… «αδερφές»

23:05 11/11/2020 - Πηγή: In.gr

Με μια ανοιχτά ομοφοβική και σεξιστική δήλωση, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας κάλεσε τους πολίτες του να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κοροναϊού γενναία και όχι «σαν αδερφές» (σ.σ. χρησιμοποίησε τον όρο «sissies»).

Ο Ζαϊρ Μπολσονάρο, ο οποίος υποβάθμισε για μία ακόμη φορά τη σοβαρότητα της πανδημίας από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 163.000 άνθρωποι στη χώρα του, ενώ έχει νοσήσει και ο ίδιος, έθεσε ως προτεραιότητα την… αντιμετώπιση της ομοφυλοφιλίας για να συνέλθει η χώρα από τον κοροναϊό.

«Το μόνο για το οποίο ο καθένας μιλά για αυτές

τις μέρες είναι η πανδημία. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια ομιλίας, η οποία ήταν φαινομενικά αφιερωμένη στον τουρισμό, ωστόσο ο ίδιος δεν δίστασε να προβεί σε ομοφοβικό παραλήρημα, σε μια προσπάθεια κιόλας να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

«Λυπάμαι για τους θανάτους. Πραγματικά. Αλλά όλοι θα πεθάνουμε κάποια μέρα. Δεν έχει νόημα να ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε μια χώρα ‘αδερφών’… Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να το πολεμήσουμε. Μισώ αυτά τα ‘αδελφίστικα’ πράγματα» υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία από μια μακρά λίστα αμφιλεγόμενων δηλώσεων

Πρόκειται για την τελευταία σε μια μακρά λίστα αμφιλεγόμενων δηλώσεων σχετικά με την πανδημία του Μπολσονάρο, ο οποίος κατά το παρελθόν καταδίκασε την «υστερία» γύρω από την COVID-19, συνέκρινε τον νέο κοροναϊό με… «μικρή γρίπη» και ισχυρίστηκε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των Βραζιλιάνων ήταν τόσο δυνατό που θα μπορούσαν να κολυμπήσουν σε ακατέργαστα λύματα και «να μην κολλήσουν τίποτα».

Όλα αυτά στη Βραζιλία, όπου περισσότεροι από 163.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πανδημίας, ενώ έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 5,7 εκατομμύρια κρούσματα…

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα:
Keywords
Τυχαία Θέματα