Μπαλάφας για υποδείξεις στην ΕΡΤ: Έγιναν στο όνομα της υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας

08:34 6/6/2019 - Πηγή: In.gr

Η καθεστωτική αντίληψη ορισμένων κυβερνητικών στελεχών, ακόμη και την ώρα που ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν την εξουσία και αρκετοί εξ αυτών και το βουλευτικό αξίωμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο Γιάννης Μπαλάφας απέδειξε χθες, σε διάλογο που είχε με δημοσιογράφους της ΕΡΤ πως αντιλαμβάνεται την αντικειμενική δημοσιογραφία αλλά και το ρόλο της ΕΡΤ.

Ο κ. Μπαλάφας για όσους δεν πρόλαβαν να τον θαυμάσουν χθες,

εξερράγη μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ όταν ένας δημοσιογράφος τόλμησε να κάνει μία αναφορά περί επιδόματος και όχι «13ης σύνταξης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους δημοσιογράφους να θυμηθούν πως εργάζονται στη δημόσια ΕΡΤ και πως αν αυτοί αποκαλούν την «13η σύνταξη» ως «επίδομα», τότε ταυτίζονται με τα ιδιωτικά κανάλια που υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Μάλιστα επέπληξε τους δημοσιογράφους πως μιλώντας για «επίδομα» ταυτίζονται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν και υπενθύμισαν στον κ. Μπαλάφα ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να υιοθετούν την ορολογία της κυβέρνησης, όμως ο τέως υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής συνέχισε στον ίδιο τόνο, επιμένοντας να τους νουθετεί.

«Κοιτάξτε θα σας πω κάτι βαρύ. Αφού κι εσείς που είστε δημόσια τηλεόραση και πρέπει να είστε αντικειμενικοί, λέτε τη λέξη επίδομα, καταλαβαίνετε τι λένε διάφορα κανάλια τα οποία υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

Παρά τις αντιδράσεις των δημοσιογράφων επέμεινε, απαιτώντας «να μην ξαναχρησιμοποιήσετε τη λέξη» ενώ στο τέλος τους είπε απειλητικά «αυτό που σας λέω».

Στο… όνομα της ελληνικής γλώσσας

Παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τις δηλώσεις του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και σε ρόλο… Μπαμπινιώτη προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον «Θέμα 104,6» ο Γιάννης Μπαλάφας προσπάθησε να δώσει την δική του εξήγηση για τις υποδείξεις που έκανε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και επικαλέστηκε μία αστεία δικαιολογία .

«Εγώ έχω μια ευαισθησία με την ελληνική γλώσσα. Επομένως είναι άλλο πράγμα η ενίσχυση η οικονομική, είναι άλλο πράγμα το μόνιμο οικονομικό μέτρο, άλλο πράγμα το επίδομα. Όταν λέχθηκε επίδομα, διαμαρτυρήθηκα στο όνομα της υποστήριξης της ελληνικής γλώσσας».

Keywords
Τυχαία Θέματα