Ατόπημα ΑΠΕ – ΜΠΕ με fake φωτογραφία από την πορεία του ΚΚΕ – Προβοκάτσια καταγγέλλει ο Περισσός

16:17 17/11/2020 - Πηγή: In.gr

Αν δεν πρόκειται για λάθος, για το οποίο έπρεπε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη, τότε είναι προβοκάτσια, και είναι χειρότερο.

Ο λόγος για μια φωτογραφία που ανέβασε το ΑΠΕΜΠΕ το πρωί σε κείμενο για την πορεία των μελών του ΚΚΕ με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το Πρακτορείο χρησιμοποίησε παλαιότερη φωτογραφία από κινητοποίηση, κατά πάσα πιθανότητα μαθητών και φοιτητών

για να δείξει ότι δεν τηρούνται τα μέτρα για τον κοροναϊό και οι αποστάσεις.

Το κείμενο με τη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στις 10.46 αναφέρει: «Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία της κομματικής οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ στην αμερικανική πρεσβεία».

Και συνεχίζει η λεζάντα: «Από τους συμμετέχοντες τηρούνται όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις».

Ωστόσο, η φωτογραφία, η οποία είναι καταφανώς αρχείου, από παλιά κινητοποίηση, δείχνει παιδιά να είναι μαζί, σχηματίζοντας αλυσίδα και να κάνουν πορεία.

Είναι άγνωστο αν πρόκειται ακόμη και για κινητοποίηση μελών του ΚΚΕ, όμως, αυτό δεν έχει καμιά σημασία.

Το κρατικό πρακτορείο, σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα έκρυθμη, με τις απαγορεύσεις συναθροίσεων να στιγματίζουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, προβαίνει σε αυτό το ατόπημα.

Δημιουργούνται έτσι εντυπώσεις ότι τα μέλη του ΚΚΕ που έκαναν το πρωί πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, δεν τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Ωστόσο, οι σωστές φωτογραφίες από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, δείχνει ότι τηρούσαν απόλυτα τις αποστάσεις.

Λίγο αργότερα το ΑΠΕΜΠΕ κατέβασε τη φωτογραφία, η οποία, για την ιστορία χρησιμοποιήθηκε από το Πρακτορείο στις 17/11/2019, δηλαδή πριν από ένα χρόνο. Ομως, στο σημερινό δημοσίευμα δεν υπήρξε καν η ένδειξη «φωτογραφία αρχείου».

Η νέα φωτογραφία είναι η πιο κάτω:

Καταγγελία ΚΚΕ

«Προβοκάτσια» από το ΑΠΕΜΠΕ καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανάρτησή του, στο Twitter.

«Η φωτογραφία που συνοδεύει την είδηση είναι από κινητοποίηση προηγούμενων χρόνων» τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μάλιστα ο Περισσός συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφίες από την σημερινή κινητοποίηση που αποκαλύπτουν την λαθροχειρία του Αθηναϊκού Πρακτορείου.

Προβοκάτσια από το @amna_news
Η φωτογραφία που συνοδεύει την είδηση είναι από κινητοποίηση προηγούμενων χρόνων.
Από την σημερινή κινητοποίηση του ΚΚΕ ακολουθούν φωτογραφίες: https://t.co/ikxrJDV6aH pic.twitter.com/5CjyUg6SjZ

— Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ (@gt_kke) November 17, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα