Αθώα η Φενέρμπαχτσε για το πρωτάθλημα του 2011

20:22 30/7/2019 - Πηγή: In.gr

Η Φενέρμπαχτσε δικαιώθηκε και τυπικά οκτώ χρόνια μετά την τιμωρίας της. Το CAS έβγαλε οριστική απόφαση για την τουρκική ομάδα, η οποία είχε τιμωρηθεί το 2011, όταν και πήρε το πρωτάθλημα στη διαφορά τερμάτων, εναντίον της Τράμπζονσπορ.

Πιο συγκεκριμένα, θα αφαιρούνταν το πρωτάθλημα από την Φενέρμπαχτσε, με την Τράμπζονσπορ να προσφεύγει στο ανώτατο δικαστήριο, προκειμένου να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Το CAS όμως αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κανονισμός της FIFA, που να δίνει το πρωτάθλημα

στον δεύτερο.

Τα «καναρίνια» είχαν τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη και είχαν κινηθεί νομικά κατά της UEFA, για να διεκδικήσουν αποζημίωση. Στην υπόθεση αυτή είχαν εμπλακεί και άλλοι δύο ιστορικοί σύλλογοι της Τουρκίας, η Μπεσίκτας και η Σίβασπορ, οι οποίες επίσης αθωώθηκαν.

Λίγα χρόνια πιο πριν, το τουρκικό δικαστήριο είχε δεχθεί την πρόταση του δημόσιου κατήγορου, ο οποίος είχε προτείνει την αθώωση του προέδρου της Φενερμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ. Σύμφωνα με την ετυμηγορία του εισαγγελέα, ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας έπεσε θύμα πλεκτάνης από την εγκληματική οργάνωση που ενορχήστρωσε ο Φετχουλά Γκιουλέν, ο οποίος με αυτό τον τρόπο ήθελε να πάρει τις τύχες του συλλόγου στα χέρια του.

Keywords
Τυχαία Θέματα